Стив Джобс вече не е шеф на Apple

16
39

Стив Джобс, който е съосновател и до вчера беше настоящ изпълнителен директор на технологичния гигант Apple, е изпратил писмо до борда на директорите на компанията, в което казва, че напуска поста си, информира Mashable.

„Винаги съм казвал, че ако настъпи ден, в който вече няма да мога да изпълнявам своите задължения и да отговарям на очакванията, в ролята си на изпълнителен директор на Apple, вие първи ще научите за това. За съжаление този ден дойде.”, гласи част от писмото на Джобс до борда на директорите.

Здравето на легендарната фигура от Apple изобщо не е добро. През януари Стив Джобс си взе дълъг отпуск по медицински причини, но следеше отблизо ставащото в компанията и взимаше участие при решаването на най-важните управленски въпроси. Публичното му завръщане стана през март, когато той представи iPad 2 пред широката публика.

Вече бившият шеф на Apple е посочил като свой заместник на най-високия пост в компанията колегата си Тим Кук. Последният заместваше Джобс по време на отсъствието му в началото на годината, за което стана дума по-горе.

В часовете след съобщаването на новината акциите на Apple паднаха със 7%, но после се покачиха малко и се стабилизираха до ниво, което е с 5% по-малко от обичайното.

Стив Джобс няма да изостави Apple напълно. В писмото си той е написал, че желае да остане като председател на борда на директорите и неговата молба веднага е била удовлетворена.

16
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
16 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Б. Белев
Б. Белев

И това го доживяхме. 🙂

Крису
Крису

Дано да има драстични пормени в ябълката, като цени и функционалност след като стивчо не е там …

Don_Tony
Don_Tony

Този човек е легенда, идол и вдъхновение за милиони хора. Това което той е постигнал, цели народи не могат. Ерата на компютърните технологиите се дели на „преди Стийв Джобс“ и на „след Стийв Джобс“.Надявам се Епъл да не се разделя с основните си идеи и принципи, а най-много искам Стийв да се възстанови.

Niсk
Niсk

iQuit… Жалко, че болестта не му позволява да продължи да е шеф.

-=Няма ли най-после да спреш? Рекламираш си сайта в абсолютно всеки твой коментар под новините?=-

djagi
djagi

Боже, много мъка…
„Това което той е постигнал, цели народи не могат.“
„Ерата на компютърните технологиите се дели на „преди Стийв Джобс“ и на „след Стийв Джобс“ – куку-руку…

– това е за секцията на най-глупавите бисери.

„Надявам се Епъл да не се разделя с основните си идеи и принципи“ – видя се какви са им принципите – да фалшифицират снимки (новината по-надолу)

Don_Tony
Don_Tony

Един ден като порастнеш и започнеш да печелиш достатъчно, ще можеш да си позволиш продуктите на Епъл. Тогава ще разбереш какво означава да изпитваш удоволствие от това да използваш Макбук еър, Айфон и Айпад. Препоръчвам ти да прочетеш някои от книгите за Джобс за да разбереш какъв в действителност е приносът му за технологиите и т.н. Не е задължително да си съгласен с мен, но е невъзпитано да квалифицираш мнението ми, а още повече че не си изказал собствено такова.

djagi
djagi

Освен че си на години по-малък, си се изказал доста инфантилно – и двете ти писания до тук. Не те знам ти колко печелиш, може да си събирал една година за някой техен продукт или си взел кредит, за да си позволиш тяхната слушалка. Никога няма да взема продукт на Епъл, просто защото имам някаква алергия към тях (пък и не бих взел телефон, на който му липсват основни функции), но в темата не става дума за това, дали се харесва Епъл или не. По статията няма какво да и коментирам, коментирал съм твоето смешно мнение. А е смешно, защото… Виж още »

Don_Tony
Don_Tony

Сектанти са майка ти и баща ти, които въпреки че са брат и сестра помежду си са те заченали. Говоря, че е постигнал много в разработването и внедряването на нови технологии, защото той е човека, който направи така, че мишката изобретена от Ксерокс да използваме днес, той направи така, че персоналаният компютър да е това, което е днес и т.н. да не говорим за Айпода, Айфона и т.н. Говоря за индустрия и технологии, но явно в твоето село технологиите още не са пристигнали. Но бедният човек в България, като цяло мрази богатите и успелите, което не те оправдава.

Puppet Master
Puppet Master

Човекът е жива легенда. Жалко за здравословното му състояние.

djagi
djagi

С това не мога да не се съглася, дано се оправи!