Стив Джобс починал вследствие на спиране на дишането

0
135

Създателят на Apple и емблематична фигура в света на високите технологии Стив Джобс е починал в следствие на спиране на дишането. Това е записано в смъртния акт на Джобс, който вече е готов. Бившият изпълнителен директор на Apple завърши земния си път на 5 октомври, сряда, в 15:00 часа калифорнийско време. Последните си мигове той е прекарал със своето семейство в дома си в Пало Алто, информира Neo Win.

Спирането на дишането по всяка вероятност е предхождано от проблеми със сърдечната дейност, причинени от болестта на Джобс и лекарствата, които е приемал. Bloomberg съобщава, че в смъртния акт е записано, че дишането е спряло вследствие на метастазен тумор на панкреаса. Джобс се бореше с коварната болест години наред и успя да запази работоспособността си почти до последния момент.

В смъртния акт на Джобс пише още, че той е работил като предприемач в сферата на високите технологии. Това е подходящо описание за мъжа, който помогна за създаването на Apple през седемдесетте години на миналия век и рестартира компанията през деветдесетте. Той беше в основата на създаването на продукти като iMac, iPod, iPhone и накрая на iPad, които се наложиха бързо на пазара.

Според документите, с които разполага Bloomberg, Стив Джобс е бил погребан на 7 октомври в окръг Санта Клара, Калифорния. Името на гробището не се споменава никъде и то все още е тайна. Церемонията е била частна и само за най-близките хора. Това потвърждава предишните данни, които излязоха преди дни в медиите.

Стана ясно, че полицейското управление на Пало Алто, където е домът на Джобс, е било уведомено, че той е близо до смъртта няколко дни преди почине. Целта е била органите на реда да се организират, за да се погрижат за тълпите с опечалени фенове на Джобс и Apple, които са били очаквани пред къщата му. След новината за кончината много хора засвидетелстваха почитта си към бившия шеф на технологичния гигант и оставиха цветя на паважа, близо до оградата на дома му. Тези, които нямаха възможност да са в Калифорния, използваха магазините на Apple, за да отдадат почитта си.

На долната снимка можете да видите как е изглеждал районът близо до къщата на Джобс само ден след новината за неговата смърт. На тротоара се виждат свещи, цветя, отхапани ябълки и други предмети, с които хората отдават почитта си към живота и работата на Стив Джобс. На ъгъла е сформиран своеобразен мемориален кът.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари