Стотици дами участваха в надпревара за създаването на полезни приложения

3
6

Над 100 жени с умения в програмирането участваха в голяма софтуерна надпревара в индийския град Бангалор, която бе отворена само за представителки на нежния пол.

Събитието бе форум, на който дамите дискутират свои идеи и разработват приложения, насочени в полза на обществото.

Форумът бе организиран от Anita Borg Institute, неправителствена организация, чиято задача е да подпомага жените в компютърната наука и инженерната дейност.

Темата на надпреварата бе „Tech for Good“.

На нея представителки на компании като Tesco, IBM, Microsoft, Dell, Cisco и PayPal обединиха усилия, за да създадат социални приложения като PitchInFood, Geeks for Good, TechGirls, Medicine Miracle, Teleducation и Four Sparks. Сред тях има такива, които позволяват по-ефективно търсене на работа или система за уведомяване при локални проблеми като липса на електричество или задръствания.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
Siteman Sitemannickywireprogramings Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Blue Ray
Blue Ray

Какво пък разбират жените от програмиране….намери се кой да програмира…

nickywire
nickywire

Дано да измислят някое полезно приложение, което да спре критиките на силния пол, че жените не разбират от програмиране 🙂

programings
programings

Красота. : )))

Между другото, доказано е с проучвания, че жените имат доста по-развито алгоритмично мислене от мъжете. Не мога да цитирам в момента точният медицински журнал, където го четох, но… факт!