Посетителите на веригите магазини Walmart и Kroger съвсем скоро ще могат самостоятелно да сканират баркодовете на стоките и да заплащат покупките с едно докосване. Информацията е на CNBC.

Walmart активно тества нова технология, даваща възможност за сканиране на баркодовете с помощта на приложение за смартфони, като стоките могат веднага да бъдат платени отново чрез мобилния телефон. В този случай няма как да се образуват опашки и не са необходимо касиери.

Новата услуга се нарича Scan & Go и ще бъде внедрена в 100 най-различни магазина до края на месец януари тази година, като към края на 2018 година техният брой ще достигне 200. Тестовете се провеждат в 25 супермаркета на Walmart. За използването на новата услуга е необходимо да се инсталира приложението Scan & Go, което дава възможност за самостоятелно сканиране на всички стоки. Остава да се кликне върху иконката „Плащане“ и на излизане от магазина, при поискване,  да се покаже на охраната цифровата разписка.

Kroger възнамерява да въведе подобна система в 400 свои магазина. Неговата платформа Scan, Bag, Go дава възможност за сканиране на баркодовете не само чрез мобилно приложение, но и чрез портативен скенер. Сумата се показва мигновено и се дава възможност за директно разплащане от смартфона.

15
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
8 Коментари
7 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
ко? не!
ко? не!

Интересно ще е да го видим в БГ някой ден … 🙂

Иван
Иван

При нас – никога.
Просто манталитета ни е такъв, че да търсим начин да прецакаме системата, да заобикаляне правилата, да откраднем и тн.
Тук ско някой магазин си позволи, на врата ще са едни аларми, охрани с пистолети и тн…

Юсем Хаджи Ташак
Юсем Хаджи Ташак

Онзи ден го видях в Шумен в някакъв търговски център на една верига БулМаркет ли БулМаг ли и аз не знам. ППЦ не ги харесвам мн мн, ама пък идеята е добра.

Ратнемок
Ратнемок

Днес 200 магазина, след година 200 000 и милиони безработни… Как ще се издържат тези хорица, като няма да имат работни места?! ББД или ?

Аз
Аз

Друга работа, не можем да спрем развитието. ББД е икономически невъзможен, поне в повечето си версии.

NACHO
NACHO

Тц, за момента ББД може и да е невъзможен , но след катаклизмът щът не щът трябва да се въведе !

game
game

ббд е идеален вариант за контрол, а после и за намаление на матряла.

game
game

Където 80 мил на социални помощи/купони за храна(ббд)
там и 120 мил на помощи(ббд)

game
game

В италия това го имаше още 2009 г.

Братовчедката това го разправяше още 2004 в Чикаго – влизаш с колата в магазина и се протягаш към рафтовете а на изхода екрана ти показварколко дължиш.
Тя ходи втори път и кри под седалката на колата стоки за да види дали ще и ги таксуват и беше учудена когато сметката беше точна(RF).

Data
Data

Радио честотна идификация.
На изхода на магазина има една огромна арка която изпрща сигнал и засича върнатите сигнали от радио чипа върху стоките в колата/количката/чантата.

Да тесвам неодимен магнит върху радио чипа !

Юсем Хаджи Ташак
Юсем Хаджи Ташак

И в Англия доста отдавна го има, не помня в кой магазин го видях. Май беше Marks&Spencer или Morisons. Но беше за клиенти с до 10 артикула.

Алекс
Алекс

Има го в Waitrose и в Seinsburries но аз поне не съм видял ограничение в сума или брой артикули. Обаче от време на време те карат да минеш на каса след като си отчел количката за проверка. Мисля 3 пъти за 2 години ми се случи.

pix3l
pix3l

В нормалните държави това го има от години. Аз гласувам с две ръце да се махнат касите. Големите вериги могат да си го позволят и ще им е по-изгодно.

RIOTT
RIOTT

И всичките ни пари ще минават през банките, за да ни е по-удобно. После може да почнем да си поръчваме всичко през интернет, та да няма нужда ние да се мърдаме от комповете, а магазините да плащат за помещения. Тия американско-консуматорски идеи изобщо не ми харесват. Не стига, че вече не можем да си плащаме данъците без да минем през банка, а така няма да можем и да пазаруваме с книжни пари.

the professor
the professor

значи на касите няма да има опашки, но ще ги има при охраната (ако гледа всички разписки)… до Иван – продуктите може да са с RFID кодове. и като сканираш баркодовете и платиш сметката кодовете от RFID-тата да се изключват от охранителната система, за да не свири алармата (обаче е малко сложно защото всеки продукт трябва да има уникални баркод и RFID, а не партидни)… така че и тука може да стане… даже така няма да иманужда охраната да гледа цифровите разписки, а само да слуша за аларми… но пак ще трябва да наблюдава клиентите да не опаковат стоките с… Виж още »