Посетителите на веригите магазини Walmart и Kroger съвсем скоро ще могат самостоятелно да сканират баркодовете на стоките и да заплащат покупките с едно докосване. Информацията е на CNBC.

Walmart активно тества нова технология, даваща възможност за сканиране на баркодовете с помощта на приложение за смартфони, като стоките могат веднага да бъдат платени отново чрез мобилния телефон. В този случай няма как да се образуват опашки и не са необходимо касиери.

Новата услуга се нарича Scan & Go и ще бъде внедрена в 100 най-различни магазина до края на месец януари тази година, като към края на 2018 година техният брой ще достигне 200. Тестовете се провеждат в 25 супермаркета на Walmart. За използването на новата услуга е необходимо да се инсталира приложението Scan & Go, което дава възможност за самостоятелно сканиране на всички стоки. Остава да се кликне върху иконката „Плащане“ и на излизане от магазина, при поискване,  да се покаже на охраната цифровата разписка.

Kroger възнамерява да въведе подобна система в 400 свои магазина. Неговата платформа Scan, Bag, Go дава възможност за сканиране на баркодовете не само чрез мобилно приложение, но и чрез портативен скенер. Сумата се показва мигновено и се дава възможност за директно разплащане от смартфона.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
15 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари