Стотици танкове и вертолети: сателитни снимки от голямото руско военно учение

14
2094

Американската компания DigitalGlobe публикува ясни и качествени сателитни снимки от едно от най-големите руски военно учения „Восток-2018“. Заснет е полигона Цугол в Забайкалски край. Снимките са с висока резолюция и са направени от сателитите GeoEye-1 и WorldView-3.

В обективите на камерите са попаднали самолети Ил-76, бронирана военна техника, артилерия, бойни вертолети и други армейски единици.

„Восток-2018“ се счита за най-голямото военно учение на руската армия. В активната фаза на маневрите взеха участие войските на два военни окръга на руската армия и военни бойни единици и подразделения от Китай и Монголия.

Във военните обучения са задействани над 300 000 военнослужещи, около 36 000 танка, около 1000 самолета и вертолета, както и 80 кораба.

НАТО обяви „Восток 2018“ за агресивна демонстрация на готовност за широкомащабен конфликт. Но във Владивосток лидерите на Русия и на Китай изразиха само обща воля за запазване на световния мир.

Военните маневри приключиха днес и бойните единици започнаха да се завръщат в районите на своята постоянна дислокация. Министърът на отбраната на РФ заяви, че тези учения ще се правят на всеки 5 години.

14
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
11 Отговори на коментарите
11 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
OZZY
OZZY

На днешния ден,миролюбивия СССР напада Полша.Заедно с братския вермахт,разпалват втората световна война.Следват Литва,Латвия и Естония.След това окупират Персия/Иран/.Кой е империалиста и пазител на мира?

Калин
Калин

Руснаците аргументират, че денонсират Рижкия мирен договор от 1921ва година. Тогава, след като Русия излиза от ПСВ и започва гражданската война, Полша напада съветска Русия. Последвалите военни успехи на Полша завършват с подписване на догора от Рига, където Полша получава територии от съветска Русия.

весо
весо

Говориш за неща случили се преди 80 години. Добави нещо и за настоящето да видим кой каква роля има сега в света.

favr
favr

на днешния ден ссср нахлува на територията на полша, която обаче вече е капитулирала пред германците които са я окупирали 2 седмици по-рано, и войната вече е започнала, понеже англия и франция обявяват война на хитлер на 3ти

харри
харри

В периода 1605-1610-та поляците на няколко пъти се опитват да превземат руския престол и окупират Москва. През 1795-та година Полша е изтрита от картата на света. Поляците използват края на втората световна и отслабването на великите сили за да си изкрънкат независимостта през 1918г. Ама шило в торба не стои и на 25 април 1920г нападат РСФСР (СССР) с цел да си разширят границите на изток. На запад не може щото Версайският договор фиксира полско-германската граница. Напълно закономерно ядат пердах и на 18 март 1921 г се подписва крайно неизгодния за съветския съюз Рижки договор. Неизгоден защото границите на Полша… Виж още »

bluewater
bluewater

@харри е изключително прав. Но когато един човек не желае да си отвори очите и да прогледне никакви факти не са в състояние да го накарат.

Шишо
Шишо

колкото сте неумни бе тролове смотани. 1921 г. болшевишка русия напада полша. що? щот смятат че властта им вече се е стабилизирала и могат да поробят отново всички народи които са им били роби до 1913. и да, тъпунгери, тогава още го е нямало ссср. същата година нападат и независима украйна. и нея поробват. 1939 година болшевишка русия (ссср) напада полша по силата на сключен с германия пакт наречен „за ненападение“ и така окупира половината страна като избива 21 хил. офицери + целия културен военен политически и бизнес елит на нацията. същото правят и в българия 1944-48 когато ни поробват… Виж още »

харри
харри

Май тук ти си трола. Я вземи да прочетеш малко история че да не се излагаш като кифла. Ква болшевишка Русия напада Полша през 1921г бре??? Тая същата 1921г година подписват мирния договор/капитулацията. По-скоро трябваше на напишеш че ПОЛША напада западна Украйна и през 1919г завзема по-голяма част от нея. През април 1920 г поляците предприемат офанзива и към Киев но ядат заслужен пердах от червената армия. Подписва се Рижкия мирен договор където и се определят границите на Полша. Даже повече от колкото и се полага. А през 1944-48 не знам някой да ни е поробвал. Знам обаче че ако… Виж още »

_nib_
_nib_

Да имат Ино нъ ум хърмъриканцити.

AxOx
AxOx

Не знаех, че е легално да се публикуват снимки от територия която не ти принадлежи?!?!?!
Как ли Щатите ще се почувстват ако Руснаците почнат да им снимат всички бази и ги сложат в Интерент?
Това е шпионаж и саботаж…
А какво да кажем за голямото учиние „демонстрация“, на САЩ-Япония-Южна Корея на бреговете на Северна Корея …нима не беше показно колко са велики?!…тук същото.. Русия напомня на западните страни.

116
116

амче да снимат бе , некой да ги е спрял ? ама трябва да има сателит , па оптика ,па софтуер , па предаватели-приематели … не е една беля :))) … я да си редят танкчета по земята най-добре и да гърмят с фишеци :))) … освен това мисля че нямат юрисдикция извън въздушното пространство . пък и като гледам ъгъла на снимките може като нищо сателита да над екватора и от там да е снимал :)))

Шишо
Шишо

въх сърцето ли те заболя? чи нили (показвам колко си грамотен) аку ги немаше тиа снимки досега, твоите сърдечни приятели щяха да се лутат къде е омск новосибирск челябинск… нали? с тия снимки могат да карат пияни до козирката. що си недоволен след като безплатно се облажват? и след като една снимка на земята не са дали сиреч не могат дори да снимат… от високо сигурно свят им се завива, щот могат болтове да завиват ли?
всичките тролове на барикадата – как са ви юрнали племе нещастно

Калин
Калин

Най-вероятно има договори за прозрачност при подобни военни учения и поради тая причина техниката е така парадно подредена. Да могат очите в космоса на „партньорите“ от дургата страна да потвърдят.

veso
veso

ДА ГИ СНИМАТ С КАКВО И ОТ КЪДЕ