fbpx
25.8 C
София

Страницата „За вас“ в Twitter ще показва туитове само от верифицирани акаунти

Най-четени

Ръководеният от Илън Мъск Twitter въвежда коренна промяна в начина по който съдържанието ще се вижда от потребителите на платформата. След около две седмици потребителите ще могат да виждат съдържание само от верифицирани акаунти в потока „For You/За вас“. Под ръководството на Мъск скоро верифицирани акаунти в Twitter ще бъдат основно само тези, които плащат месечна абонаментна такса, компании или държавни структури.

Потока „For You/За вас“ бе въведен в Twitter по-рано тази година, за да замени потоците „Начало“ и „Последни“ в платформата на социалната мрежа. Преди да придобие Twitter миналата година, Мъск обвини алгоритъма на Twitter, че манипулира потребителите. След покупката обаче Мъск промени много неща в платформата на социалната медия и сега популяризирането на абонатите на Twitter Blue изглежда е основната цел на компанията.

В неотдавнашен туит Мъск заяви, че според новата политика на компанията, само верифицирани акаунти ще могат да бъдат препоръчвани в потока „For You/За вас“.

Мъск добави, че този метод е единственият начин Twitter да се справи с ботовете, които превземат платформата. Читателите може би си спомнят, че Мъск превърна броя на ботовете в съществен проблем, като дори се отказа от първоначалната оферта за 44 млрд. долара за покупката на Twitter миналата година. След сравнително кратка съдебна драма обаче Мъск се съгласи да се придържа към първоначалната си оферта, но не успя да предостави много подробности за това как решава въпроса с ботовете сега, когато е главен изпълнителен директор на Twitter.

В последващ туит Мъск добави, че горепосочената политика няма да се прилага за потвърдени акаунти на ботове, стига те да спазват условията на Twitter и да не се представят за истински хора. По-рано Мъск е казвал, че платената верификация увеличава разходите за създаване на ботове с 10 000 процента и улеснява идентифицирането им. Ако Мъск е против ботовете в Twitter, то платените ботове не би трябвало да са освободени от това, но те са.

Освен това, от 1 април Twitter премахва и наследените отметки на потребители, предимно известни личности или фирми и организации от ерата преди Мъск да поеме Twitter. От тези потребители ще се изисква да плащат абонаментна такса, ако искат да запазят тези заветни отметки, или ще рискуват да загубят своята автентичност за сметка на имитатори.

Когато Илън Мъск придоби Twitter, той заяви, че придобиването не е заради парите. След поредица от съкращения на служители и няколко месеца по-късно изглежда, че идеята на платформата е изцяло печелене на пари и повишаване на цифрите в крайния резултат.

Потребителското изживяване и откриването на съдържание вече не изглеждат приоритет в Twitter.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини