Странна постъпка: Microsoft отново представи Windows 1.0

7
3479

Microsoft публикува в Twitter видео с анонса на операционна система Windows 1.0. Същият клип се появи в Instagram акаунта на софтуерния гигант, като преди това Microsoft премахна от своята страница всички други публикации.

Във видеото под звуците на ретроуейв музика е показана обратната еволюция на операционната система Windows – от 10 към 8, 7, XP, 95 и така нататък до Windows 1.0. В поста се казва, че Microsoft представя новата операционна система Windows 1.0 с възможност за стартиране на програми за MS-DOS плюс Paint и часовник. Софтуерният гигант дори смени иконките аватари в социалните мрежи с логотипа на Windows 1.0.

Microsoft не дава информация на коментиращите и на казва какво се случва. Вместо това софтуерният гигант напомпва интригата с изказвания от рода на „Очаквайте обновявания“, „Останете на линия“ и т.н.

Да си припомним, че операционната система Windows 1.0 излезе през месец ноември 1985 година и всъщност това е графична среда за MS-DOS. Уеб порталът Engadget явно на шега предположи, че този анонс е свързан с предстоящия трети сезон на сериала „Странни неща“ (Stranger Things), събитията в който протичат през същата година. Другите технологични портали предполагат, че това ще бъде анонсът на очакваната от мнозина нова операционна система Lite OS. Каква е истината навярно ще разберем съвсем скоро. Но едва ли това ще се окаже някаква шега.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
1 Отговори на коментарите
7 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Evlogi
Evlogi

Според мен това е първоаприлска шега, качена през IE.
*Microsoft*

What?
What?

Back to the 80’s

искаме стария джам
искаме стария джам

Да върнат виндовс 7!

Гошо от спирката
Гошо от спирката

Палец надолу. Да върнат MS-DOS!

Dave
Dave

Че то не е майтап, то си е бета версия 1.0

sw.hw
sw.hw

Същият като стария Windows 1.0, обаче с телеметрия.

няма значение
няма значение

Че те още преди доста години трябваше да го спрат и да го направят от нулата явно има прогрес в тази насока .