Стрийминг услугата на Apple ще бъде обявена на WWDC 2015

0
61

Новата музикална услуга на Apple, за която се говори от доста време, трябва да бъде разкрита по време на WWDC 2015 през следващата седмица.

Това твърди добре запознат с плановете на компанията източник, цитиран от The Wall Street Journal, според когото конкурентът на Spotify ще има месечен абонамент от 10 долара. Очаква се поне първоначално услугата да не замести Beats Music, а да работи заедно с нея, използвайки голяма част от дигиталния музикален каталог на компанията. Към него ще бъде добавено и аудио съдържание от различни радиостанции, подбрано от потребители и диджеи.

Срещу своите 10 долара, потребителите ще получат неограничен достъп до част от каталога, а заедно с това и до различни радиостанции. Сред музикалните знаменитости, които ще подпомогнат услугата, са Dr. Dre и Q-Tip и др., а освен това Apple изглежда търси и радиоводещи от BBC Radio.

Източникът твърди, че компанията възнамерява да бъде „агресивна“ в налагането и промотирането на новата платформа. Пример за това е опцията, която предлага на потребителите, искащи да купят музика през iTunes, вместо това да похарчат парите си за абонамент за стрийминг услугата.

Накрая, новата платформа ще изисква и ново мобилно приложение, което ще бъде достъпно не само за iOS, но и за Android.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари