Студенти обвиняват Microsoft в кражба

4
2

Трима датски студенти обвиняват компанията „Майкрософт“, че е откраднала тяхна идея за образователен Интернет-портал, съобщава в. „Берлингске тиденде“. Патрик Нилсен, Симон Расмусен и Кристиан Плузек от Техническия институт в Балеруп разработили система, която позволява на училищата да комуникират с ученици, а на учениците – да намерят форум, предназначен за тях. Проектът се харесал на местния филиал на „Майкрософт“, който два пъти се срещнал с тримата бъдещи инженери. Всяка наша идея се посрещаше с възклицания „гениално“ и те редовно си водеха записки, разказва Нилсен. Тримата студенти твърдят, че им обещали софтуер за 20 000 евро,“ за да започнат“ да разработват системата. Те обсъждат дали да не заведат дело.

Източник: IT in the press

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
1 Автори на коментарите
Topper Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
badWarez
badWarez

Normalno …
Zapochnaha s kraden DOS. Interfeisa si otkradnaha ot MAC OS. Samo Bugovete sa im originalni i v promishleni kolichestva.

bate Ici
bate Ici

Ако се гледа кой от кого е крал в нашия бранш има да сипишем до второ пришествие, ако някой е забелязал Xerox вече не произвежда мастилено струйни принтери, защото тяхната наглост доведе до това да заведат дело че предстаетеси HP им бил окрал технологиите за мастиленоструен печат, резултата от извън съдебното споразумение е ясен няма мастиленоструйни принтери с марка Xerox, а дали Майкрософт е откраднал графичният интерфейс от Ейпъл, хубаво е да се погледне, че Ейпъл преди това го е от откраднал от Xerox. Песента май е крадеца вика дръжте крадеца. Нека да не гледаме кой е открил Америка то… Виж още »

Topper
Topper

Да, колегата е прав. С две думи – за това е измислен патента ! Ако смяташ, че идеята е твоя и си заслужава – моля, предложи, защити, патентовай и си гледай след тоав кефа, ако искаш. А това, че на някой си някъде си нещо си му хрумнало, ама не го направил – еее…
Да не говорим, че във века, в който информацията е най-скъпата стока – индустриалният шпионаж и социалното инженерство се превръщат в най-важните „бизнес дисциплини“. Тъй че този случай си е чиста проба социален инженеринг :bangin

bate Ici
bate Ici

Да ама миналата година един хитрец беше осъдил Майкрософт за едни 500 и кусур милиона и всички се зарадваха, но ако прочетохте между редовете това е удар върху най голямата и серозна конкуренция, а тя е именно Real, JAVA, Flash и Quick Time да се забранят да се стартират в Internet Explorer, забраната важи и за Netscape, Opera и Mozilla и какво остана от конкуренцията на Майкрософт, май не остана никой друг. Така че нека да не плюем само ами да четем и между редовете.