fbpx
-3.3 C
София

Суперкомпютърът Watson ще помага на бивши военни да се адаптират към цивилния живот

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Специалистите на IBM захраниха суперкомпютъра Watson с хиляди документи, свързани с правилата за уволнение на американските войници и сега мощната компютърна система може в буквалния смисъл да отговаря на въпроси от тази тематика чрез прост и ясен човешки език.

Чрез специалната програма Watson Engagement Advisor суперкомпютърът консултира войниците и членовете на техните семейства по различни правни, икономически и други въпроси. Така например Watson може да отговори на въпроси като, как се съставя резюме, автобиография и мотивационно писмо, какви са отстъпките за бивши военни, как се търгува с акции, статута на ветераните според закона G.I. Bill и много други. Разговорите с компютъра изглеждат като разговори между близки.

В разработването на приложението са участвали специалисти от USAA, която оказва услуги по застраховане, инвестиции и пенсиониране на американските войници. Според разработчиците, новата услуга ще помогне на хората, служили във въоръжените сили на САЩ, да разберат, какви стъпки трябва да направят, за да интегрират в цивилния живот.

Неотдавна специалистите на IBM обучиха суперкомпютъра Watson на основите на психоанализата в социалните мрежи. Може би следващата му задача ще се окажат адвокатските услуги.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини