fbpx
-11.2 C
София

Суперкомпютърът Watson ще чете всички туитове

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Twitter и IBM сключиха партньорско споразумение, което ще служи на предприемачите да разберат, какво е мнението на обикновените потребители за тях. С помощта на Twitter и световно известния суперкомпютър Watson, IBM ще помага на своите клиенти да разберат отговорите на въпроси ката „Какво най-много харесват хората в предлаганата от нас продукция?“ или „Как да си обясним ръста на продажбите в дадена държава?“.

Към днешен ден компаниите знаят, какво мислят за тях в социалните мрежи, но не могат да събират и систематизират тази информация. С тази задача сега се заема IBM Watson.

„От информационна гледна точка Twitter е огромен обществен архив на човешката мисъл, който съдържа идеи, мнения и дискусии от целия свят, на всякакви теми и във всеки един момент. Опитът на IBM в интегрирането на сложни системи ще помогне на предприятията и бизнеса да вземат оптимални решения“ – написа вицепрезидентът на Туитър Крис Мууди в своя блог.

Освен данни за това, какво точно мислят хората за една или друга компания във всеки един момент, новата система може да прогнозира бъдещо търсене на продукция и дългосрочни тенденции. Бизнесът все по-често търси информация от социални мрежи като Twitter или Facebook, за да разберат, какво е общественото мнение за самите себе си.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини