9.5 C
София

Сформираха международен орган за борба с киберпрестъпленията

Най-четени

В Лондон беше учреден специален орган, съставен от множество организации, който е предназначен за координиране на борбата срещу престъпленията в световната мрежа. В International Cyber Security Protection Alliance (ICSPA) влизат правителства, бизнес агенции и полицейски организации, включително и Европол, информира BBC.

В ICSPA ще вземат участие и големи компании, специализирани в защитата на мрежовата сигурност като McAfee и Trend Micro.

Британският премиер Джеймс Камерън е приветствал създаването на новата организация и е заявил, че киберпрестъпленията не са национален, а международен проблем и трябва да бъдат третирани по съответния начин. Великобритания наскоро отдели допълнителни 650 милиона лири за защита на важните си интернет системи, но реална сигурност не може да бъде постигната без усилията на всички държави по света.

Разпространението на световната мрежа разшири неимоверно много възможностите за бизнес и получаване на информация, но наред с тези придобивки дойдоха и неприятностите, свързани с атаки, които идват от всевъзможни държави. Международният характер на атаките връзва ръцете на местните структури, които нямат правомощия извън държавата, в която се намират.

Една от основните задачи на ICSPA ще бъде да се окаже подкрепа на страните, които имат най-голяма нужда от помощ в борбата срещу хакерите. Пример за такава държава е Китай. Смята се, че тероризмът и кибератаките ще се превърнат в най-големите предизвикателства пред развитите държави в близко бъдеще.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини