Съветът на директорите обмисля продажбата на Yahoo!

3
10

По данни на The Wall Street Journal, съветът на директорите на Yahoo! не бърза да намери заместник на уволнената неотдавна Карол Барц. Понастоящем ръководството на компанията се вълнува не толкова от въпроса за назначаването на нов изпълнителен директор, колкото от този за пълна или частична продажба на интернет корпорацията. Източници, запознати с „кухнята“ на Yahoo!, твърдят, че Съветът на директорите на компанията обмисля най-различни варианти за по-нататъшното й развитие.

За уволнението на Карол Барц стана известно през миналата седмица. Бившият изпълнителен директор на Yahoo! бе обвинена в неспособност да изведе компанията от кризата, като освен това тя бе помолена и да напусне Съвета на директорите на корпорацията. Знак, че предприетата стъпка вероятно е правилна, даде и реакцията на пазара – през изминалата седмица акциите на Yahoo! поскъпнаха с 12%.

В момента пазарната капитализация на Yahoo! е около 18 милиарда щатски долара. Преди три години Microsoft беше готова да заплати за интернет гиганта почти $ 50 млрд., но под натиска на съоснователя на Yahoo! Джери Янг тогава Съветът на директорите не одобри сделката.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Puppet Master
Puppet Master

Доста големи глупаци, ножът опря до кокал, акциите им се сринаха и решиха да продават на цена по-ниска от тази, която им предлагаха преди години

zoidss
zoidss

Това се случва когато някой навира в очите на приближените си алчната идеология на собственото му его. Убеден съм, че сега Джери Янг ще склони да продава и ще е доволен, както и приятелите му от Малъкмек.

Angello
Angello

Конкурентите имат собствени – hotmail, gmail. Само не искам да чувам, че Фейсбук ще прикрепят Яху! към социалната си мрежа, че правят опити да изградят собствена, да не вземат да решат да купят готова такава.
Разбира се, не е задължително някой гигант да купува Yahoo. 🙂