Забраната за търговия на американски компании с Huawei скоро може да бъде облекчена. Секретарят по търговията Wilbur Ross заяви в интервю за Bloomberg, че скоро ще бъдат издадени лицензи на някои компании.

Получени са 260 заявки за такива, което е повече от очакваното

Ross е категоричен, че правителството на САЩ няма да ги одобри по подразбиране. Компаниите трябва да предполагат, че няма да получат лиценз, дори да се очаква, че САЩ ще позволи на „порядъчно много“ от тях да влязат в списъка с изключения.

Секретарят не сподели информация за това, кои фирми искат да получат лиценз. Ясно е обаче, че компании като Google бяха засегнати повече от други. Huawei не може да предлага нови устройства с версия на Android, която включва Google приложения. Възможността за безпроблемно обновяване на устройствата ще изчезне, когато настоящия временен лиценз изтече.

Нов постоянен лиценз ще позволи на двата гиганта да работят отново нормално

Телекомуникационните компании вероятно ще са от тези, които няма да имат късмет с лицензите. По начало забраните бяха наложени заради притеснения, че Китай притиска Huawei да шпионира американските граждани чрез телекомуникационното си оборудване. Федералната комисия по съобщенията дори предложи забрана за употреба на китайското оборудване за телекоми, които получават финансиране от Универсалния фонд за услуги към Комисията.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари