Излезе окончателното решение по съдебното дело срещу уеб-сайта за изтегляне на музика YouTube-MP3.org, заведено от редица звукозаписни компании, включително Universal Music Group, Sony Music Entertainment и Warner Music Group.

Съдията още не е подписал документа, но решението е в полза на компаниите. Сайтът трябва да заплати солидна глоба и да предаде домейна на ищците.

YouTube-MP3.org конвертира клиповете от YouTube в MP3 файлове с високо качество, които после се изтеглят от потребителя. Преобразуването на един стандартен клип в аудио трак става за 3-4 минути. RIAA каза, че това е най-големият сайт в света за извличане на аудио от клипове.

Звукозаписните компании внесоха жалба за нарушаване на авторските права през месец септември миналата година, в който се казва, че сайтът носи отговорност за 40% от всички случаи на нелегално извличане на аудио. Международната федерация IFPI се изказа, че този метод за изтегляне на музика е един от най-ярките случаи на пиратство, понеже почти половината от потребителите на възраст от 15 до 24 години използват сайтове от рода на YouTube-MP3.org.

В иска конкретно са посочени 304 музикални произведение, нелегално извлечени от клиповете. Звукозаписните компании искат по $150 000 за всеки случай за доказано нарушение на авторските права.

Сайтът все още работи, но с прекъсвания.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

8 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари