Съдия Луси Кох: Samsung е копирала дизайна на Apple неумишлено

0
43

Противостоянието между двамата гиганти Samsung и Apple продължава. Съдия Луси Кох произнесе поредното решение в рамките на съдебното дело, водено от американския концерн срещу неговия южнокорейски конкурент. Според него, компанията Samsung е използвала незаконно патентовани технологии на Apple, но е направила това „неумишлено“.

Според Луси Кох, действията на Samsung са били обусловени от увереността на компанията, че копираните технологии всъщност не принадлежат на Apple. Става дума за патенти, които, по мнението на Samsung, подлежат на преразглеждане и анулиране. Което пък, по логиката на решението, означава, че са копирани „неумишлено“.

Настоящото решение не отменя произнесената по-рано присъда, по силата на която Samsung трябва да заплати на Apple компенсация в размер на $ 1,05 милиарда. Същевременно, сега ищецът не може да претендира за допълнителни плащания, съобщава ресурсът TechCrunch. Припомняме, че Apple възнамеряваше да поиска допълнително като компенсация най-малко още $ 380 милиона. От друга страна, Samsung също не може да поиска преразглеждане на делото.

В своето решение съдия Луси Кох отбелязва, че Apple не е успяла да докаже пред съда, че размерът на компенсацията не е достатъчен и трябва да бъде увеличен.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари