Съдът отказа да приеме доказателства, че Samsung не копира Apple

10
27

Samsung публикува снимки, които не бяха допуснати от съда като доказателство, че южнокорейската компания не е копирала дизайна на iPhone. На тях могат да се видят смартфонът F700 и други продукти на Samsung, появили се преди пускането на пазара на iPhone. Както съобщава ресурсът AllThingsD, освен тях в съда е била представена и вътрешна кореспонденция между служители на Apple, от която става ясно, че корпорацията от Купертино преследва дизайн „в стил Sony“. Съдия Луси Кох обаче не допусна доказателствата в съдебната зала с аргумента, че компанията ги представя твърде късно в хода на делото. Адвокат Джон Куин, представляващ Samsung, запитал съдия Кох какъв е смисълът тогава изобщо да се провежда процес. Отговорът на съдията гласял: „Не ме карайте да Ви санкционирам. Моля!“.

Компанията Samsung, разбира се, не останала доволна от решението на съдията и изпратила неприетите от съда доказателства на уеб ресурса AllThingsD и други онлайн издания с коментара: „Изключените доказателства несъмнено биха доказали, че Samsung не е копирала дизайна на iPhone“.

Както съобщава сайтът The Verge, когато съдия Кох узнала за това, тя първо пребледняла като платно, след което почервеняла от гняв и поискала адвокат Куин да даде обяснение за своята роля в публикуването на снимките, както и кой е дал разрешение материалите да бъдат изпращани до медиите.

Едно е несъмнено – днес в хода на съдебния процес бе отнет голям коз на компанията Samsung, която освен това загуби и благосклонността на съдия Кох, а концернът Apple може би се приближи с една стъпка към съдебната победа над своя отявлен конкурент. Същевременно отказът да бъдат приети доказателствата с подобен аргумент остави съмнение в непредубедеността на въпросния съд. Остава открит и въпросът как южнокорейците са се сдобили с вътрешната кореспонденция на Apple.

Тепърва предстои да видим как ще се развие делото в бъдеще.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
10 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари