Съдът: Съдебните разпоредби към Ким Дотком са невалидни

0
39

Когато новозеландската полиция арестува основателя на Megaupload – Ким Дотком – и трима от неговите служители през януари, забравиха решаваща полицейска процедура: уместна съдебна разпоредба.

Съдия Хелън Уинкелман от Нова Зеландия реши този четвъртък, че съдебните решения, използвани от новозеландските власти за изземането на имуществото на Дотком – над 20 превозни средства, компютри и произведения на изкуството – са били незаконни.

Съдия Уинкелман също обяви за нелегални съдебните заповеди, използвани от ФБР за копиране на информация от Megaupload и пренасянето ? в САЩ.

„Съдебните разпоредби нямат адекватно описание на нарушенията, с които са свързани“, каза Съдия Уинкелман в постановлението си. „Наистина, не изпълниха изискванията. Това са общи съдебни заповеди и като такива те са невалидни.“

Дотком посрещна с радост решението, казвайки, че повечето хора го подкрепят в неговата текуща юридическа битка.

„Хората разбират, че подобен доставчик на услуги като Megaupload не трябва да бъде държан в отговорност за действията на потребителите си – тоест за действията на трети лица – това е просто грешно.“

Новозеландската полиция е заета със вземането на решение как да се процедира оттук нататък.

Дотком остава под домашен арест в Нова Зеландия. Скоро той се завърна в Twitter, за да благодари на поддръжниците си и да рекламира услугата за откриване на музика, наречена “Megabox”, която ще излезе скоро. Един от основателите на Apple, Стив Уозниак, наскоро посети Дотком, изразявайки пълната си подкрепа към основателя на Megaupload.

Щатските власти са обвинили Дотком и други служители на Megaupload за участие в „Мега Конспирацията, глобална криминална организация, чиито членове се занимават с криминални нарушения на авторските права и пране на пари в масивни размери.“

Съдбата на информацията в сървърите на Megaupload (част от която е легално притежавана от потребители на Megaupload) остава нерешена; ФБР е съдено от Electronic Frontier Foundation за управлението на тази информация.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари