Съдът удължи забраната за продажбите на токените на Telegram

1
546

В средата на месец декември миналата година комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) в рамките на заведеното от нея съдебно дело, успя да постигне съдебна забрана за реализацията на криптовалутата Gram, която се използва съвместно с месинджъра Telegram. Преди няколко часа съдът на Ню Йорк удължи тази забрана без да посочи за какъв срок, като само добави, че това е временно.

Решението бе взето от Федералния съд на Южния окръг на Ню Йорк. Съдията заяви, че конкретните срокове на забраната ще бъдат обявени по-късно. Адвокатът на Telegram отбеляза, че до 30 април компанията трябва да изпълни своите задължения пред лицата, които са закупили токени Gram, но се съгласи с решението на съдията, понеже в противен случай забраната на територията на САЩ става перманентна и повече слушания в съда няма да има.

Представителят на SEC Хорхе Терейро подчерта, че токените на криптовалутата Gram трябва да бъдат считани за ценни книжа и компанията на Дуров трябва да се придържа към законите, важещи за този вид активи. От своя страна Telegram Group Inc, пледира, че Gram все още не съществува, а когато един ден се появи, то той ще бъде криптовалута и/или продукт, а не ценна книга. Telegram посочва, че дори думата „продажба“ не може да си използва по отношение на Gram, понеже тази криптовалута все още не съществува.

Очакванията са, че двете страни ще се споразумеят за провеждането на опростена съдебна процедура, което по-бързо ще реши този спор.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари