Съдят Apple заради твърде силната защита на акаунтите

13
1942

Калифорниецът Джей Бродски заведе съдебно дело срещу Apple. Той твърди, че двуфакторната автентикация го принуждава да губи твърде много време за влизане в акаунта: „налага се да си спомня, паролата, а след това да получа достъпа до устройството„.

Двуфакторната автентикация осигурява допълнителна защита: при логването в Apple акаунта, потребителят трябва да въведе не само паролата, но и еднократния код, който получава мобилното устройство. Бродски пресметнал, че тази процедура всеки път му отнема от 2 до 5 минути ценно време. В съдебния иск той посочва, че през 2015 година Apple е представила обновяване за своите операционни системи, след което в неговия iPhone, както и на двата MacBook-а, без негово съгласие е активирана двуфакторната автентикация. Ищецът иска солидна парична компенсация за изгубеното време, а Apple трябва да преразгледа своя подход към управлението и защитата на акаунтите. И още, потребителите трябва да бъдат предварително предупреждавани за въвеждането на подобни мерки, както и да има лесен начин за отказ от допълнителната защита.

Бродски е на мнение, че не само той, а и другите потребители изпитват неудобства: „хората губят ценно време, а бизнесът губи пари„. Съдът призна иска за колективен и по този начин всеки жител на САЩ може да се присъедини към него и ако делото бъде спечелено, да получи своя дял от компенсацията.

13
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
10 Коментари
3 Отговори на коментарите
12 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
13 Автори на коментарите
торПедроНиколай ИвановKokQNI Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
ddhh
ddhh

„Двуфакторната автентикация“ ??
Малко напряга – дойде ми прекалено. Не може ли „Двойната идентификация“?

Жеко
Жеко

И така написано не е коректно.
Правилно е да речем: „двупосочна идентификация“
Принципа на работа е, че услугата ти праща примерно СМС с нещо и ти при индентифицирането си пред услугата трябва да кажеш какво пише в СМСа.

JoroBonchev
JoroBonchev

Говориш глупости, терминът е написан правилно.

Fun
Fun

„Двойна проверка“ е най-лесен роден превод.

Един превод не е нужно да е „екзатен“ както бихте вие казали любители на чуждиците.

nababatigaza
nababatigaza

Ега ти тъпанара.Ами хвърли тоя айфон и мини на андроид!

Стилян
Стилян

Нестига, че е защитен пък и се оплаква!

Kuzmanovv
Kuzmanovv

”тази процедура всеки път му отнема от 2 до 5 минути ценно време. ” ❓❓😵❓❓. Този къде 🤔 влиза❔ Процедурата ми отнема 20/30 секунди с чакането на SMS …

saentist
saentist

Да се снима и да се удостоверява с лице като е толкова мързелив

QNI
QNI

Нестига ,че е защитено ,нестига ,че се влиза за 20 сек. Ама той и пари иска човека. Толкова нахален човек не съм виждал давай да ни влизат в профилите хакери ,че да може човека да не губи „време“. Въпреки, че според мен е загубил вече умствения си капацитет.

Kok
Kok

Човека просто иска право на избор

Николай Иванов
Николай Иванов

Тази функция как така се е активирала автоматично, след като при активиране се изисква въвеждане на номер и потвърждаването му?!? Лично аз сам съм си я активирал….

Педро
Педро

Айфона засича СМС-а и автоматично въвежда цифрите. А ако си въведеш устройството като сигурно, не иска нищо поне месец

тор
тор

ползвам IOS и без двойна автентикация… тоя ламер като не знае как да си я спре си е негов проблем