Съдят Google, Microsoft и AOL за нарушен патент, относно 3D карти

0
28

Компания от щата Луизиана заведе дело срещу гигантите Google, Microsoft и AOL. Ръководителите на Transcenic смятат, че правата им са нарушени от някои услуги на гореспоменатите компании. Става въпрос за патент, който е свързан с технология за 3D картографиране, който е притежание на Transcenic, информира Engadget.

Патентните нарушения са забелязани в услугата Street View на Google, Streetside на Microsoft и MapQuest на AOL. В документите по делото се твърди, че при трите услуги, без нужното разрешение, са използвани технологии, които са патентовани от Transcenic.

Трите услуги, които са замесени в делото предлагат триизмерно разглеждане на реални географски обекти по света. Създаването на цифровизираните версии става с помощта на много снимки, които се свързват със специален софтуер и така се създава среда, която потребителят може да разглежда в три измерения. За целта не е нужно нищо повече от стандартен интернет браузър с инсталирани на него необходимите приставки.

Корпорацията Transcenic е сравнително неизвестна на широката общественост. При търсене на информация за нея в Google излизат главно материали за съдебното дело, което е завела за нарушените патентни права. Към момента не е ясно дали Transcenic са претърпели някакви щети от това, че друг е използвал технология, която им принадлежи.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари