fbpx
0.8 C
София

Съдят PayPal за кражба на пари след замразяване на потребителски сметки

Най-четени

PayPal е изправена пред колективен иск, в който се твърди, че компанията за цифрови разплащания е нарушила законите за рекет, като е замразила средства на клиенти, без да даде обяснение.

Когато потребителите се свързали с PayPal относно замразените средства, им било казано, че са нарушили „политиката за приемлива употреба“ на компанията. Обаче не им било обяснено как е станало това нарушение, разбираме от иска, разгласен от Ars Technica. Нещо повече, в него се твърди, че поне в един от случаите PayPal е заявила, че потребителят може да разбере защо само по съдебен път.

PayPal нарушава собственото си споразумение, като не предоставя адекватно уведомление на потребителите, чиито сметки са били блокирани.

Пише в иска.

Когато PayPal уведомява потребителите, че е наложила запор върху техните средства, „тя не ги информира защо тези средства са задържани, как могат да бъдат освободени и/или как могат да се избегнат бъдещи запори върху сметките им“.

В доклада се казва също, че PayPal взема парите за себе си след 180-дневен период на задържане

Потребителското споразумение и политиката за приемлива употреба на PayPal не могат да се използват като „лиценз за кражба“

Продължава жалбата.

„Никога не мога да се свържа с жив човек“

Тримата главни ищци твърдят, че PayPal им е конфискувал близо 250 000 USD. Единият от ищците, Шбадан Акилбеков, е управлявал магазин за продажба на хиалуронови писалки. Той заяви, че PayPal е изтеглила 172 206,43 USD от сметката на съпругата му, която той е използвал за магазина си, без никакво обяснение. След многобройни обаждания и писма до PayPal най-накрая му казали, че запорът е „неустойката, произтичаща от  нарушения на политиката за приемлива употреба, съгласно Споразумението с потребителя“.

По-късно PayPal заявява, че средствата са използвани за връщане на пари на клиентите му. Акилбеков предприел последващи действия, като поискал да види документацията на клиентите, които са поискали възстановяване на средствата. Представител на службата за обслужване на клиенти на PayPal заявил, че отчетът ще бъде на разположение до два дни, но Акилбеков казва, че все още не го е получил.

След това PayPal изпраща на Акилбеков формуляр 1099K, в който се казва, че той дължи данъци върху 162 517,19 USD. Разликата между двете суми се губи някъде.

Друг потребител на PayPal, Рони Шемтов, казва, че е получила три различни обяснения защо компанията е изтеглила общо 42 351,87 долара от сметката ѝ.

  • Първо ѝ казват, че е използвала същия IP адрес и компютър като други потребители
  • После ѝ казват, че е притежавала няколко сметки в PayPal, което тя отрича
  • Накрая ѝ казват, че е продавала дрехи за йога с цена 20-30% по-ниска от цената на дребно.

И тя е получила формуляр, че дължи данъци върху сумата, която са ѝ отнели

Третата ищца, Лена Еванс, твърди, че от сметката ѝ в PayPal са изтеглени 26 984 долара. Тя използва акаунта си за своята организация Poker League of Nations. Тя твърди, че PayPal не обяснява запора дори след многократни запитвания по електронната поща.

От Ars са поискали коментар от PayPal, но за сега няма такъв.

Искът е организиран от Крис Мънимейкър, професионален покер играч. На него са запорирани 12 хиляди долара. През миналата година той обяви, че пострадали от PayPal могат да се свържат с него за колективен иск.

Ищците искат обезщетение в троен размер.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини