CodeCarbonCopy може да прехвърля имената на променливите, техните типове, видовете данни и другите елементи на сорс кода от една програма в друга.

Програмистки екип от Лабораторията по изкуствен интелект на Масачузетския технологичен институт (CSAIL) представи нова система за автоматично прехвърляне на сорс код от една програма в друга. Системата се нарича CodeCarbonCopy (CCC), може да сравнява работата на двете програми и постепенно да прехвърля имената на променливите и другите елементи на кода.

При тестовете е извършен пренос на кода между 6 реални програми, включително VLC, mtPaint и MPlayer. В седем от тези осем случая всичко е удачно и функционалността на програмата не е нарушена. CodeCarbonCopy не е успяла да прехвърли кода от програмата mtPaint към bmp2tiff, поради специфичните особености в структурирането на данните.

Новата система все още изисква значителна човешка намеса. Програмистът трябва да провери кой точно код да бъде прехвърлен, да провери релевантността на данните и да тества работоспособността на новата програма. Но прехвърлянето на кода с помощта на CodeCarbonCopy става много бързо – един от експериментите е отнел около 12 минути. Без този помощник процесът може да отнеме седмици.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари