Създателите на българската криптовалута OneCoin са обвинени от Американския съд в измама

23
3029

Прокуратурата на Манхатън, Ню Йорк, обяви, че повдига обвинения на двамата българи, създатели на криптовалутата OneCoin, за финансови злоупотреби. Те са заподозрени в организирането на финансова пирамида в размер на един милиард щатски долара. Обвинените са Ружа Игнатова, на 38 години, и нейният брат Константин Игнатов, които управляват компанията OneCoin.

Доводите са, че двамата са мамели инвеститори, обещавайки им бързи и големи приходи. Според съда, на практика всичките пари от инвестициите са отивали в личните им сметки. За момента около 1,2 милиарда долара се считат за откраднати от хора от 21 държави. Предполага се, че схемата може да включва доста повече финансови средства.

Константин Игнатов е арестуван на 6-ти март на летището в Лос Анджелис. Неговата сестра все още не е открита. Максималното наказание за този вид престъпление в САЩ достига до 20 години лишаване от свобода.

Криптовалутата OneCoin е създадена от Ружа Игнатова през 2014-та година. След направени значителни инвестиции бе потвърдено, че обвинената е придобила две важни сгради в центъра на София – ресторант „Крим“ (Crimea) и къщата на бившия кмет Димитър Моллов на площада пред Народното събрание. Придобитото недвижимо имущество е оценено на над 9 милиона евро. OneCoin криптовалутата имаше значителен успех в световен мащаб, но някои предишни събития накърниха нейната популярност. След възникнали подозрения за участие в подобни схеми тя вече е забранена в Германия (за където Ружа всъщност има легален паспорт за гражданство).

23
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
10 Коментари
13 Отговори на коментарите
17 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
ronsim
ronsim

Към админите!Да прочете малко повече преди да пишете.
https://es.wikipedia.org/wiki/OneCoin

djagi
djagi

Да се даде статия в Уикипедия като някакво доказателство за нещо, особено в този случай, особено пък на Испански, е малоумно… Да беше казал с две думи, защото от най-измисления източник нямам желание да си превеждам. Най вероятно е лъжа, каквито са голяма част от статиите там.

Биткойн = Балон = Пирамида
Биткойн = Балон = Пирамида

Очевидно не знаеш какво представлява Уикипедия и се изцепваш като пълен балък. Вероятно не си забялзал, но когато скролнеш най-долу под всяка статия в Уикипедия ще видиш „References“. Това са директни препратки към местата откъдето е взета информацията за самата статия. Сложени са там, за да може всеки да прави справки, а не да разчита на някакви анинимни пасквили без солидна основа. И точно затова вече 17-та година Уикипедия е един от най-посещаваните и категорично най-полезния сайт в цялата история на интернет. Единственото по-смешно и нелепо от коментара ти, е как една българска селска пръчка и един дето мяза на… Виж още »

Уикипедия реадактор
Уикипедия реадактор

Че коя е тази „Мастия“ за нея да се пише? Лично аз ще изтрия статията и администратор няма да ме спре! Няма място за нея в интернет пространството Още повече за признание там!

djagi
djagi

Биткойн = Балон = Пирамида, може и по-добре от теб да знам какво представлява Уикипедия, но не за това е спора. Опитвах се без успех да променя една клеветническа информация там за личност от миналото. Въпросното позоваване използвано в статията е от статия в един от парцалите за дезинформация, излизащ преди години. Обаче, това, че нещо е написано на хартия някъде си, не го прави истина, нали така? Като приказката, да кажа, че сестра ти е ку.ва, а ти иди доказвай, че нямаш сестра. Тези дето имат властта да ти одобрят или не поправката, те решават кое е истина или… Виж още »

Биткойн = Балон = Пирамида
Биткойн = Балон = Пирамида

Продължаваш да доказваш че хал-хабел нямаш какво е Уикипедия и как работи. Всеки ден се пишат стотици хиляди статии от доброволци. Аз също съм писал и редактирал и проблеми никога не съм имал. Нали не мислиш че сайт който дори не използва реклами за да се издържа, а разчита на дарения от потребителите, може да си позволи десетки хиляди модератори които да прегледат и съответно одобряват или отхвърлят всяка една статия? Ако е така, значи си голям наивник. А това че ти определяш някоя статия като клеветническа и някоя медия като дезинформираща, съвсем не значи че останалата част от света… Виж още »

djagi
djagi

човече, каквото и да ми напишеш, няма смисъл пред мен да демонстрираш знания…

Екс
Екс

Долу в ляво – сменяш на Енглиш и четеш. Капишше?

assa
assa

Снощи в новините се говореше за 3.6 – 3.7 милиарда евро.

pedro
pedro

OneCoin не е криптовалута, а някакъв скам. Няма система зад нея, няма проследяване на транзакции, не можеш да купиш нищо с нея. Само можеш да „инвестираш“, като купуваш пакети и ти дават един акаунт в който виждаш едни числа. Даваш пари за „нищо“, балъци в морето много.

Биткойн = Балон = Пирамида
Биткойн = Балон = Пирамида

Това дето си го обяснил важи за всяка криптовалута. Мога ли да сложа в джоба няколко биткойна и да отида до магазина да си купя сладолед с тях? Или да си платя сметката за към ЕВН с биткойни?

Те-ева
Те-ева

Всъщност можеш , ама соц индиянец като теб…

don
don

те сега ли се сетиха, че е пирамида и повдигат обвинения?! От 2 години се знае че е 100%-това пирамида това. Верно ли е имало балъци дето още вкарвали пари в това?!?

нямат свършване балъците на този свят, щом една кадъна им обра парите. Сега върви я търси във азия.

анонимен
анонимен

Да, само че Ружа в момента е новина само в БГ. И като се замислим коя е другата аналогична новина в момента: Електронното гласуване!….

Хахаха, така че и 6 годишен ще направи сам заключението.

Бай Линус
Бай Линус

Едва ли събрали чак пък милиарди. А и щом числата варират в пъти, значи и журналя си измислят яко.

mhm
mhm

Слабоумните журналистчета повтарят като папагалчета от 2 дни криптовалута, та криптовалута. Това не е никаква криптовалута, а чиста проба пирамида, и всеки, който се занимава с истински криптовалути го знае отдавна. От 2 години се чудя как още не са ги вкарали в затвора тия клоуни. Ама в щатите не си поплюват, там има закони!

Капитализъм
Капитализъм

Много реални криптовалути са жертва на pump n dump, благодарение на външно индиректно влияние, включително биткойн. Прочети в подробности специализирана финансова информация за това как хедж фондове инвестираха в криптовалута и в същото време караха свои клиенти да правят същото.

Биткойн = Балон = Пирамида
Биткойн = Балон = Пирамида

Така наречените „“истинскаи““ криптовалути, също са 100% измама и спекула. В този ред на мисли и в двата случая става дума за пирамиди.

NACHO
NACHO

Браво на нашите далавераджий!

садасд
садасд

 Пробвайте да инвестирате в друго българско ico – gifcoin. Може пък те да не ви измамят.

ElementaryOS
ElementaryOS

Бива алчни задници,но тия надминаха всички.Сега ще изгният в затвора,защото САЩ не е Булгаристан..

Капитализъм
Капитализъм

Няма да “изгният”, защото няма да е голяма присъда, но тук за сметка на това провериха селско хоро дето събира 1,50 лв от 39 човека без касов апарат. Това според мен е хорогейт – най-голямата понци схема. Само мутра като Борисов може да измисли подобно нещо.

Пенчо
Пенчо

Всеки който не разбира криптовалутата си мисли че е задължително нещо лошо, съответно автора на статията мисли като има „койн“ в името и понеже това е измамна схема с името койн значи е криптовалута 100%. Да ама не… поредна излагация