11.1 C
София

Създателите на Skype представиха новия Wire

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Съоснователят на Skype, KaZaA и Rdio Янус Фрийс съвместно със своя приятел и колега Джонатан Кристенсен, представиха новия стартъп Wire, който неговите автори позиционират като „Съвременна комуникационна мрежа“. С помощта на тази нова онлайн-услуга е възможно провеждането на телефонни разговори, гласов и видео чат, обмен на текстови съобщения и медийни файлове, както и създаването на групи от потребители.

Работата по Wire е продължила две години, а The Wall Street Journal неотдавна писа, че онлайн-услугата твърде късно се включва в борбата за потребители и едва ли ще може да надмине собствения си Skype, както и Viber, плюс някои по-малко популярни месинджъри.

Създателите на Wire приемат с ентусиазъм бъдещите усложнения и трудности, и считат, че конкуренция на днешните месинджъри може да се осъществи само чрез един нов и високо технологичен продукт. „Wire е нещо съвсем ново, това не е просто една програма“ – заяви Фрийс.

Авторите на този софтуер поясняват, че Wire обединява функционалността на Skype, WhatsApp и Slack, който бе стартиран през месец август тази година. Вече има версии за iOS, Android и OS X, като тяхното изтегляне ще стане възможно по-късно днес. Малко по-късно ще бъде представен и HTML вариант (wire.com).

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини