Създателите на uTorrent поднесоха извиненията си

12
76

На 6-ти март тази година разбрахме, че последната версия на uTorrent без знанието на потребителите тихо инсталира програма за добив на биткоини. Програмистите считали, че при инсталирането на uTorrent, на потребителите се задава въпрос, дали желаят да бъде инсталиран и EpicScale, а при деинсталирането остава само един файл, служещ за идентификация за потребителя. Още на 6-ти март се появи информация, че EpicScale не се деинсталира лесно и продължава да работи и  след деинсталация, а сега тази информация се потвърди.

Към днешен ден позицията на създателите на популярния торент-клиент uTorrent се промени и на техния форум по поддръжка бе публикувано следното съобщение: „Ние не поддържаме незабележимото за потребителите инсталиране на външни програми, но считаме за полезна мисията на компанията EpicScale, приложението на която служи за добив на биткоини“.

Според представител на uTorrent, компанията е престанала да предлага версията на своя клиент, който тихомълком инсталира EpicScale още същия ден, на 6-ти март, веднага след като компанията бе залята с вълна от жалби. Той допълни, че само 6% от потребителите на ОС Windows, които са инсталирали uTorrent през периода средата на януари и 6-ти март са получили въпросния „подарък“.

Представителите на uTorrent поднесоха официалните си извинения, но едновременно с това предложиха всички да окажат поддръжка на EpicScale.

12
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
12 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
inedmIRCataThe AdmiralvinsbgСветльо Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
ined
ined

Само извинение не е достатъчно, да си отрежат и по един пръст.

mIRCata
mIRCata

Ето удобен момент да се направи опресняващо проучване за алтернативи, че почнаха и тези да се взимат на сериозно. Първо реклами, после добавиха и разни тъпотии, разделиха се на платена и неплатена версия, почнаха да слагат шитни в инсталаторите, а сега даже и без да ти искат съгласието направо праскат говна. Доверие се гради трудно, губи се за минути.

The Admiral
The Admiral

Слагат да, тяхно право си е, но това, че хората кликат Yes, I Agree, без да прочетат и един ред си е техен проблем… Винаги ще е така за роботите, които кликат бутоните без да прочетат и един ред от това, което инсталират!

vinsbg
vinsbg

За месец и половина … няколко милиона ПК-та по света .. доста добра сума са им изкарали 🙂

Светльо
Светльо

Помня като излезе каква елегантна и лека програма беше. Образец за качество. После малко по-малко взеха да го правят тюрлю-гювеч.

tntc4
tntc4

не се наядоха на пари… тяхната мама

Евгени Симеонов
Евгени Симеонов

Версия 2.0.4. си остава най-стабилната.

pedro
pedro

Те искат съгласие и информацията, че се инсталира тихомълком не е съвсем вярна. Инсталатора пита дали искаш. Въпросът е по-скоро как ти поднасят информацията какво се инсталира. Първо има всякакви варианти на бутони и чекбоксове, всеки път разположени по различен начин и с различно действие. Информацията за приложението е оскъдна или толкова извъртяна и двусмислена, че изобщо не става ясно какво инсталира. Когато ти се появи бутона Agree/Disagree, ако ще и 5 кв.м. да ти ги направят, човек не е сигурен дали, ако натисне Disagree ще спре инсталацията на цялата програма или само на боклука.

N1K17Y
N1K17Y

В контролния панел я няма. Изтрих я от папката Programdata adwcleaner не засече нищо, надявам се да съм я махнал. Кажете някой добър торент, ясно е, че си продадоха задниците тия.

upili
upili

Bittorent, Qbittorent