Човекът, известен с името Сатоши Накамото, считан за създател на криптовалутата Bitcoin, бе включен в списъка на Forbes с най-богатите хора на планетата.

Това стана когато курсът на най-популярната криптовалута достигна $19 771. Митичният Накамото разполага с 980 000 биткойна. А това означава, че Сатоши Накамото е с финансово състояние от $19,4 милиарда.

По-рано в медиите бе публикувана информация за първите публични биткойн-милиардери, чието количество биткойни превишава $1 милиард. Това са братята близнаци Тайлър и Камерън Уинкълвос. Бизнесмените са известни с това, че се съдиха с Марк Зукърбърг, твърдейки, че създателят на Facebook от откраднал от тях идеята за социалната мрежа. И спечелиха. Част от сумата от това съдебно дело те инвестираха в биткойни и благодарение на великанския ръст на цифровата валута, тяхното финансово състояние значително нарасна.

Според топ-50, Накамото е от ранга на бизнесмени като Стефан Персон, (брандът H&M, $19,6 милиарда), Пол Алън (инвестиции в Microsoft, $19,9 милиарда, вдовицата на Стив Джобс Лорън Пауъл (печалби от акциите на Apple и Disney, $20 милиарда).

Сатоши Накамото е измислено име. Личността на създателя на най-популярната криптовалута в света и до сега е неизвестна.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
5 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
cl500
cl500

“Човекът, известен с името Сатоши Накамото, считан за създател на криптовалутата Bitcoin“

‘Сатоши Накамото’ такъв човек не съществува.. създателите на битаккойн са ЦРУ, ФБР, КГБ.

аха
аха

„само празноглав би купувал на 10000?!?“

аз бих спрял да коментирам теми свързани с криптовалута ако бях на твое място

cl500
cl500

а’ кандидат милионера, въртиш се като гладно куче, чакаш информация кога ще се срине тая измислица.. какво падение за ‘интелигентен’ човек като тебе. 🙂

аха
аха

Хахаха, много е смешно. В същност ти си „гладното куче“ чакащо информация за този „срив“. „Кандидат милионер“ бях преди 10г!

asdf
asdf

„Рептилски изкуствен интелект“ е последния хит.

Misho
Misho

Утре като умрат, кой ще им наследи виртуалната валута? Едва ли някой наследник, ще е получил приживе паролата за портфейла.

аха
аха

Това е доста дискутирана тема. За сега единствения начин за „наследяване“ е ако някой получи ключа.