Съоснователят и изпълнителен директор на Bitcoin Foundation Джим Матонис е уверен, че страховете, свързани с „балона“ на криптовалутите са необосновани. Точно обратното, именно централните банки раздухват тази информация, заяви Матонис в интервю за Business Insider.

На хората, които заявяват, че биткойнът е балон, аз ще отговоря, че биткойнът всъщност е игла, която ще гръмне един друг балон. Това е балонът на безумните фондови пазари и ценни книги, поддържан от централните банки“ – заяви Матонис.

Джим Матонис е уверен, че в момента икономиката постепенно се оттегля от „легалните валути, управлявани от банките“. А децентрализираните активи като биткойна ускоряват това оттегляне.

Преди да се заеме с Bitcoin Foundation, Матонис бе трейдър в японската банка Sumitomo и Visa. Некомерсиалната организация бе създадена за поддръжката на разработчиците на ядрото на биткойн протокола. Матонис и в момента заема поста генерален директор.

Въпреки скептицизма на сега съществуващата финансова система той е доволен, че големите банки от ранга на Goldman Sachs проявяват все по-голям интерес към света на криптовалутите.

Считам, че е много добре, че криптовалутите излязоха на пазара, понеже това ще доведе до повишаване на ликвидността. Финансовите учреждения ще помогнат пазара да се стабилизира и волатилността да намалее“ – добави Матонис

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
12 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари