Съосновател на Reddit напуска борда на компанията

1
223

Съоснователят на Reddit Алексис Оханян заяви в петък, че е подал оставка от борда на директорите на компанията и призовава неговото място да бъде заето от чернокож кандидат. Този ход идва на фона на агресивните протести и масови безредици срещу полицейското насилие и расизма, които продължават в САЩ. Демонстрациите бяха предизвикани като отзвук на убийството на Джордж Флойд, чернокож, който загина в Минеаполис, след като бял полицай притисна коляното си около врата на Флойд за близо девет минути, с което е довел до удушаването му.

„Вярвам, че оставката всъщност може да бъде акт на лидерството от хората във властта в момента“, каза Оханян в изявление, публикувано в социалните медии и уеб сайта му. „До всички, които се борят да поправят разбитата ни нация: не спирайте!“.

Оханян, който е женен за тенисистката Серина Уилямс, посочи семейството си като една от основните причини за решението му.

„Правя това за мен, за семейството си и за моята страна“, каза той. „Пиша това като баща, който трябва да може да отговори на чернокожата си дъщеря един ден, когато тя попита: „Какво направи ти?“.

Съоснователят на Reddit заяви, че скоро ще използва бъдещите печалби от своите акции в Reddit за подпомагане на черната общност, като започна с обещание за 1 милион долара финансиране за бившия играч на NFL и активист за гражданските права Колин Каперник „Know Your Rights Camp“.

Reddit ще уважи искането на Оханян да запълни позицията му с чернокож кандидат, а също така обеща и да промени политиките си и правилата за публикуване на съдържание, за да се бори и забрани изрично омразата и расизма, както става ясно от изявление в петъчния следобед на другия съосновател на Reddit Стив Хъфман. Тези промени ще запълнят това, което той нарече „неприемливата пропаст между нашите убеждения като хора и компания и това, което виждате в нашата политика за съдържанието и правилата за публикуване“.

„След като видях как хората в цялата страна скърбят и от векове призовават за прекратяване на убийствата и насилствената дискриминация срещу чернокожите, исках да изкажа мнение и да заема позиция“, написа Хъфман. Обновената политика на Reddit ще включва и подробна дефиниция на това какво според платформата се разбира и тълкува като „реч на омразата“.

„По-голямата част от нашите основни общности (субредити) имат правило, забраняващо омразата и насилието. Но това не е правило, което всяка отделна общност трябва да съставя сама за себе си, а трябва да балансираме тежестта на прилагането. Аз също приемам отговорността си за това.“

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари