Съпоставиха сцените от сериала Чернобил с документалните филми за катастрофата

4
5198

Мини сериалът „Чернобил“ (Chernobyl) на телевизионната мрежа HBO бе признат от IMDb за най-добрият сериал в историята: петте серии на филма получиха среден рейтинг 9,7 от възможния максимум 10. Към днешен ден рейтингът на „Чернобил“ е по-нисък – 9,5 и се е изравнил с този на Planet Earth II (2016).

YouTube потребителят Томас Флайт сравни кадрите от сериала с малките документални филми, заснети след катастрофата. Документалните филми от катастрофата в Чернобилската АЕЦ през 1986 година също са качени в YouTube и могат да се видят от всички.

Въпреки че сериалът на HBO не е документален, този клип показва колко внимателно създателите на „Чернобил“ са подходили към всички детайли и колко добре са пресъздали изминалите събития и героизма от това време.

Клипът показва колко точно създателите на филма са копирали реалните събития от 1986-1988 години. Съвсем точно са показани дрехите на ликвидаторите, техниката, действията за справяне с последствията от аварията, сцените с осъждането ръководителите на ЧАЕЦ, както и останалите подробности.

На практика всички, които помнят тези времена и са станали свидетели на тези събития коментират, че всичко в този филм е истина. Няма как да не е, след като всичко в „Чернобил“ се базира на реални случки и на разкази на хора, видели аварията и изпитали последствията от нея.

Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари