Съпоставиха сцените от сериала Чернобил с документалните филми за катастрофата

4
4765

Мини сериалът „Чернобил“ (Chernobyl) на телевизионната мрежа HBO бе признат от IMDb за най-добрият сериал в историята: петте серии на филма получиха среден рейтинг 9,7 от възможния максимум 10. Към днешен ден рейтингът на „Чернобил“ е по-нисък – 9,5 и се е изравнил с този на Planet Earth II (2016).

YouTube потребителят Томас Флайт сравни кадрите от сериала с малките документални филми, заснети след катастрофата. Документалните филми от катастрофата в Чернобилската АЕЦ през 1986 година също са качени в YouTube и могат да се видят от всички.

Въпреки че сериалът на HBO не е документален, този клип показва колко внимателно създателите на „Чернобил“ са подходили към всички детайли и колко добре са пресъздали изминалите събития и героизма от това време.

Клипът показва колко точно създателите на филма са копирали реалните събития от 1986-1988 години. Съвсем точно са показани дрехите на ликвидаторите, техниката, действията за справяне с последствията от аварията, сцените с осъждането ръководителите на ЧАЕЦ, както и останалите подробности.

На практика всички, които помнят тези времена и са станали свидетели на тези събития коментират, че всичко в този филм е истина. Няма как да не е, след като всичко в „Чернобил“ се базира на реални случки и на разкази на хора, видели аварията и изпитали последствията от нея.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
3 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
windowsvomit
windowsvomit

най- добрият приятел на руснака е армията и флота, а най големият му враг е истината

gotqn
gotqn

Ще те помоля да слагаме граница между хората, които живеят в Русия и руската власт. Да не забравяме, че в Русия живеят повече от 9 милиона българи и това са българи, които са подложени на същите унизения, гонения и несправедливости от руската власт като българите на Балкансия полуостров. За съжеление, не са имали успехите да „тупат“ руската сган като момчета на ген. Стефан Тошев и ген. Кантарджиев и възстанията им срещу руската власт са били жестоко погазвани. Но, поне заради тях, нека не слагаме всички хора в Русия под един знаменател 🙂

Българин
Българин

Руските хора сами избират руската власт, после маршируват по площадите, дрънкат оружия и ръкопляскат…
Именно руските хора са тези, които постоянно възпроизвеждат лъжите, в които са свикнали да живеят. Руската власт е само удобен параван за руската душа, която е свикнала да отрича всяка истина и всички свободи.

Алекс
Алекс

По принцип съм съгласен с това коетоп казваш, ама „9 милиона живеят в Русия“?! България всичко е била 9 милиона преди населението да започне да намалява през 90те.