Състоя се представяне на стабилна версия на Chrome 5 за Windows, Mac и Linux

0
26

Потребителите на Mac и Linux, които относително неотдавна получиха първата бета-версия на браузъра на Google, тепърва ще могат да използват на своите компютри първата стабилна версия на Chrome 5.

Потребителите на всички операционни системи, включително и на Windows, ще имат достъп до функции, които по-рано са били налични само за тези, които са инсталирали бета-версията на браузъра. В добавките за синхронизация са налични настройки на браузъра, за начална страница, опции за стартиране, избор на език и даже оразмеряване на отделни страници. Сред всичките тези екстри става възможно и активирането на избрани допълнения в режим Incognito.

Новата версия ще поддържа и някои от възможностите на HTML5: Geolocation APIs, App Cache, web sockets и преместване на файлове с помощта на drag-and-drop (който неотдавна заработи и в Gmail). В новата версия ще бъде налична и възможност за интеграция с плъгин за Adobe Flash, но този модул не е активиран по подразбиране. При нужда от наличие на флаш в браузъра ще присъства версия на плъгина 10.1 Flash и ще бъде включен по подразбиране.

Тук е моментът да напомним, че неотдавна беше пусната първата тестова версия на Chromium 6, демонстрираща ръст в производителността в сравнение с предишните версии.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари