Със следващото обновяване Microsoft ще изключи VBScript в IE 11

3
1117

При следващата сесия на изпращане на кумулативни обновявания за операционните системи Windows 7, Windows 8 и Windows 8.1 ще бъде изключен скриптовия език VBScript в браузъра Internet Explorer 11. Информацията бе публикувана в официалния блог на корпорацията.

Microsoft направи първия опит да изключи VBScript още в началото на 2017 година. Но тогава софтуерният гигант реши да изчака, за да могат потребителите да се подготвят за пълното ликвидиране на VBScript.

Въпросното обновяване ще влезе в сила на 13 август тази година и ще изключи VBScript в Internet Explorer във всички компютърни устройства работещи под управлението на една от операционните системи Windows 7, Windows 8 и Windows 8.1. В ОС Windows 10 това бе реализирано на 9 юли тази година в рамките също на кумулативно обновяване.

Ако на някой се наложи използването на този остарял скриптов език, то ще остане възможност да се направят необходимите промени чрез системния регистър или чрез груповата политика.

Новата бета версия на Microsoft Edge, базирана на Chromium вече може да бъде изтеглена за предварително разглеждане. Очаква се Microsoft да приключи работата върху този уеб браузър през пролетта 2020 година. Да напомним, че той ще има режим на съвместимост с Internet Explorer, който ще може да се използва за посещаване на остарелите вече уеб сайтове.

Microsoft не препоръчва използването на Internet Explorer и съветва всички да преминат към Microsoft Edge.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Лапай патката, жУвотно! :)
Лапай патката, жУвотно! :)

Всички грамотни потребители на Win 7 си изключват обновленията още при инсталиране на операционната система. А ебането на майката на автора на предния коментар в други дупки, освен в анала и в минетчийницата трябва да бъде забранено с всеобща глобална кампания, за да не сере курвата други такива малоумни лайна.

pripri
pripri

И да си разкарате nVidia картите, щото ситуацията от плачевна е преминала към трагична.
„A Google engineer working with Project Zero found a whopping 400 sandbox escapes across 16 flaws in Nvidia’s kernel mode Windows driver.“

zdnet.com/article/windows-users-patch-your-nvidia-gpu-drivers-to-stop-attackers-running-malware/

Умен
Умен

Е като ги спрем тези фъшкии, скрипт-кидитата като Кристина как ще получат черен Уй в пандиза???