fbpx
-1.4 C
София

Сюзън Уоджиски ще оглави YouTube

Най-четени

Както съобщава агенция „Ройтерс“, компанията-майка Google е сменила ръководството на YouTube. От днес видеохостингът ще бъде ръководен от Сюзън Уоджиски. Тя сменя на поста Салар Камангар и въплъщава новите приоритети на Google относно YouTube. Те са прости: компанията възнамерява да печели повече от видеоуслугата. По думите на анализатора в Needham & Co. Кери Райс, „YouTube е един от най-големите източници на трафик в интернет, което означава, че има смисъл той да бъде максимално монетаризиран“.

Ще припомним, че Уоджиски беше сред най-близките до Лари Пейдж мениджъри, известни като „Екип L“, а до днес беше вицепрезидент по рекламните и търговските услуги заедно със Сридхар Рамасвами. Ресурсът TechCrunch отбелязва още, че именно в гаража на Уоджиски през 1998 г. е създадена и стартира работа компанията Google.

Днес YouTube се посещава от над 1 милиард души. Порталът се движи активно в посока към комерсиализация, публикувайки все повече платено съдържание и реклами. В допълнение, редица големи медийни компании, в частност Paramount Pictures и Walt Disney, предлагат чрез YouTube собствени услуги за продажба на видеосъдържание. През 2013 г. печалбата на YouTube е надвишила 5,6 милиарда долара.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини