fbpx
-3.2 C
София

С ново партньорство Dell завърши виртуализационния си пакет

Най-четени

Калин Карабойчев
Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Dell запълни последната голяма дупка във виртуализационния си пакет сключвайки партньорство с компанията Netuitive, която произвежда софтуер за управление на виртуална инфраструктура.

Едно от предизвикателството при виртуалната инфраструктура са зависимостите, съществуващи между многото отделни компоненти, което прави сложно управлението на цялостната система.

Софтуерът на Netuitive събира данни за представянето и нивата на оползотворяване на инфраструктурата и ги анализира за да представи картина на състоянието на системата и на проблемите, които е възможно да възникнат. Netuitive твърди, че софтуерът му е с патентовани възможности да се „учи самостоятелно”.

Dell обяви продукта си Virtual Integrated System, или VIS, в началото на миналата година и го изграждаше чрез партньорства, придобивания и собствена развойна дейност. Virtual Integrated System е част от усилията на компанията да разпростре дейността си отвъд персоналните компютри.

Virtual Integrated System е пакет от софтуерни продукти, създаден да улеснява управлението на физически и виртуални системи, вкл. сървъри, мрежи и съоръжения за съхранение на данни. Цели да конкурира предложения като Unified Computing System на Cisco и Blade System Matrix на Hewlett-Packard, неотдавна ребрандиран като CloudSystem Matrix.

Според Dell продуктът е насочен към средния бизнес и се отличава от останалите предложения по това, че може да управлява оборудване от различни доставчици.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини