Търсенето на работа не е лесна задача, при която се изисква не само събеседване, но и мониторинг на множество сайтове с обяви за свободни работни места. Google реши да опрости този процес и въведе нова функционалност за търсене на работа.

Търсенето на работа чрез търсачката на Google може да стане както с помощта на мобилни, така и на десктоп устройства. Външно няма никакви промени и всичко става чрез реда за търсене. Например, може да се напише просто „работа наблизо“ (Jobs near me), работа за учители, или нещо друго. Търсачката моментално показва свободните работни места с името на компаниите или предприятията-работодатели, длъжностите, работното време и датите за обявяването на свободните работни места.

Ако са необходими по-конкретни резултати, могат да се използват филтрите по категории: услуги, мениджмънт, здравеопазване и т.н. Търсенето може да се задълбочи, като се зададе длъжност (медицинска сестра, инженер, барман), по типа заетост (пълен и непълен работен ден) и други параметри. Възможно е всяко запитване да бъде запомнено и в електронната поща да се получават уведомявания при появата на ново работно място, съответстващо на вашите критерии.

Засега търсенето на работа работи само за САЩ. За да въведе тази функционалност, Google работи съвместно с LinkedIn, Monster, WayUp, DirectEmployers, CareerBuilder, Glassdoor и Facebook.

Google публикува съответната документация, която стъпка по стъпка показва на работодателите, как могат да се включат в тази полезна онлайн услуга и навярно ще можем по този начин да търсим работа и в Европа.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари