С Automated Follow един водач управлява два товарни автомобила едновременно

2
321

Специалистите на стартъпа Peloton считат, че и най-съвършените сензори не могат заменят професионалния шофьор. И вместо да махнат човека зад волана, компанията дава възможност на водачите да управляват няколко товарни камиона едновременно.

Товарният превоз се променя много бързо. Разпространението на електрически камиони може значително да намали разходите на компаниите за гориво и да намали изхвърлянето на парникови газове.

Младата компания от Силициевата долина Peloton представи технологията Automated Follow, даваща възможност на един водач едновременно да управлява два товарни автомобила.

Първият камион изпълнява ролята на водещ. Подобно на класическия товарен автомобил, той се управлява от шофьор. Въпреки че са добавени някои съвременни функции, като автоматично екстрено спиране, автопилот няма.

Вторият автомобил няма човек зад волана. Той реагира както на командите на водача от първия камион, така и на сигналите от своите сензори.

Peloton заяви, че технологията Automated Follow удвоява броя на товарите, които един шофьор превозва за един курс. Сега се работи за създаването на колона от товарни автомобили, която също се управлява от само един водач.

Компанията вече предлага на пазара своя продукт PlatoonPro, който осигурява връзката между товарните автомобили. Системата поддържа постоянно разстоянието между водещия и следващия след него камион. Системата съкращава разхода на гориво със 7%, както и една немалка заплата.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Ебачев
Ебачев

Много добро решение! Евала!

AxOx
AxOx

Един шофьор на два камиона. Вече искат да наемат един работник, ама да върши работа за 10.
По-добре да няма никаква работа изобщо, така ще лъсне проблема, как хората няма да имат пари да им купят стоките им…. и накрая да се вземат мерки.
Защото ако богатите милиардери монополисти произвеждат, ама хората нямат заплати, то никой няма да им купи нищо…. тааа чакам този велик момент.
И парите ще изчезнат, а така милиардерите ще загубят всичко.. и ега ти и комунизма настъпва, ама без ком.партията.