С pCloud сам решаваш къде да се съхраняват файловете ти

Потребители на услугата за облачно съхранение на файлове вече ще имат възможност да избират местоположението, където да съхраняват своите данни

6
1127

Швейцарската компания за облачно съхранение на файлове pCloud за пореден път доказва, че защитата на файловете и предоставянето на първокласни мерки за сигурност са с водещ приоритет за предлаганата услуга. Пореден пример за това е и последната новина около компанията.

Всички бъдещи потребители на pCloud ще имат възможност сами да избират сървър локацията за съхранение на техните файлове. Така потребителите ще придобият засилен контрол върху данните, които съхраняват с онлайн услугата и тяхната сигурност. След като веднъж бъде направен изборът при регистрация, къде да се съхраняват данните – в САЩ или в Европа, прехвърлянето им без знанието или позволението на потребителя е практически напълно невъзможно. За момента възможността за избор на локация за съхранение на файловете ще е достъпна само за новорегистрирани потребители. Компанията не изключва добавянето на възможност за смяна на регион за съхранение на данните и за вече съществуващи потребители в бъдеще.

Потребители, които решат да ползват услугата на pCloud, могат да бъдат спокойни, че файловете им са в сигурни ръце, независимо къде изберат да ги съхраняват. “Нашите центрове за съхранение на данните са внимателно подбрани след стриктни процеси за оценка на риска, в които са доказали качеството и надеждността си. Това включва избора на най-високото ниво на физическа и техническа сигурност с цел гарантиране на сигурността на данните.”, обясняват от компанията по-подробно.

Традиционно компанията съхранява потребителски данни на сървъри в дата център в Съединените Американски Щати чрез колокация. При използване на услугата на pCloud потребителските данни се прехвърлят чрез TLS/SSL протоколи, които осигуряват пълна защита на данните по време на трансфера. Данните се копират на най-малко три сървъра, които се намират в строго защитен ISO сертифициран дата център в Далас, Тексас. От скоро компанията добавя и дата център в Люксембург, като по този начин отговаря на нуждите на потребители и бизнеси дори от най-регулираните браншове по отношение на защита на потребителски данни и сигурността на информацията. Новият европейски дата център на pCloud притежава сертификат по SSAE 16 SOC 2, тип II стандарт. В допълнение pCloud отговаря на някои от най-широко признатите стандарти като ISO 9001: 2015 (Системи за управление на качеството) и ISO 27001: 2013 (Системи за управление на информационната сигурност).

С тази поредна новина pCloud затвърждава позицията си на една от най-сигурните услуги за съхранение на данни в облака на пазара. Наред с уникалната функционалност за криптиране на файлове pCloud Encryption, неотдавна компанията пусна в допълнение към услугата си за бизнес потребители и криптиран инструмент за споделяне на файлове – Crypto Shares. Всички тези нововъведения правят услугата на pCloud привлекателна не само за най-взискателните частни клиенти, но и за потребители от света на бизнеса. Избирането на местоположение за съхранение на данни е стандарт, който е от особено значение за бизнеси в силно регулирани индустрии.

Повече за всички мерки за сигурност и защита на данните, прилагани от pCloud, както и за спецификите на сървър локациите можеш да получиш тук: https://www.pcloud.com/bg/data-regions/

1 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари