Таблетите все още не могат да заменят компютрите

3
18

Таблетът iPad продължава да се продава в огромни количества, но според повечето пазарни анализатори, това няма да окаже голямо влияние върху продажбите на персонални компютри. Причината е, че таблетите все още не могат да компенсират възможностите на компютрите, информира Bgr.com.

През следващите няколко години се очаква бум в производството и продажбата на таблети. Това ще стане когато производителите осъзнаят грешките си, които в момента не им позволяват да извадят на пазара достоен конкурент на епълския iPad.

Компанията Robert W. Baird & Co. е направила проучване, в което са взели участие 1 114 души. Само 6% от тях са заявили, че биха могли да се справят и без достъп до персонален компютър. Други 11% очакват някои нововъведения в бъдещите таблети, които биха им позволили да се простят с компютрите си. 83% от анкетираните са отговорили, че не виждат как могат да живеят без персонален компютър сега или за в бъдеще.

74% от настоящите собственици на таблети са на мнение, че не биха се отказали от компютъра си за да работят само чрез своето мобилно устройство. 93% от анкетираните притежатели на таблети са предпочели iPad. Останалите 7% използват марки на други производители.

94.5% от хората, които имат намерение да си купят таблет в близко бъдеще са избрали iPad. На второ място по предпочитания е TouchPad на HP. Следват Samsung Galaxy Tab 10.1 и Motorola XOOM. На опашката е HTC Flyer.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Niсk
Niсk

Еми като гледам за какво ги ползват основно: http://www.reader.bg/news/item/333.html То за каква сериозна употреба изобщо стават? Игри ли да играеш – като го накланяш насам-натам за да завиеш??? мейли ли да разпращаш, че е толкова неудобно, книги ли да четеш?… освен видео?

frenchev
frenchev

И няма да могат да ги заменят още дълго време.
Кога ли ще можеш да включиш iPad към друга машина или да си направиш диагностика на колата например?

ole
ole

„Това ще стане когато производителите осъзнаят грешките си, които в момента не им позволяват да извадят на пазара достоен конкурент на епълския iPad.“ ахахахаха смех пълен :D:D:D