Таблетът на Amazon ще бъде основен конкурент на iPad

0
13

Интернет гигантът Amazon дори още не е обявил своите планове за производство на таблети с мобилната операционна система Android, но анализаторите вече поставиха необявения продукт сред най-силните конкуренти на лидера iPad, информира Mashable.

Специалистите от изследователската фирма Forrester са на мнение, че ако Amazon подходи правилно към пазара може да застраши сериозно позициите на епълския таблет. За да стане това факт е нужно да се осигурят достатъчно произведени бройки при стартирането на новия продукт и да се подбере цена, която не е много висока, но не е и много ниска. Според Forrester, таблетите на Amazon биха могли да реализират продажби от 3 до 5 милиона бройки само през първите три месеца от пускането си, ако това стане до края на годината.

Може би ще станем свидетели на сериозни сътресения в стратегията на Apple и проблеми за останалите производители на по-малко популярни таблети. Автор на доклада на Forrester е Сара Ротман Епс.

В мрежата се носят упорити слухове, че Amazon смята да пусне свой таблет през октомври. Ако те излязат истина, това ще даде силен тласък на екосистемата около Android и ще стимулира разработчиците да започнат работа по повече приложения за тази операционна система. В момента софтуерният продукт на Google страда от липса на внимание и стои в сянката на огромната база от качествени приложения, които са достъпни за iOS.

От Forrester са направили анализ на това каква е най-добрата цена, на която може да бъде пуснат таблетът на Amazon. Сумата е точно 299 щатски долара при условие, че мобилното устройство е с 9-инчов екран. Ако цената е такава и бъде осигурено производството на големи количества таблети Amazon може да задмине iPad по продажби през първото тримесечие от дебюта на машината си.

Очакванията за ниска цена на бъдещия таблет на Amazon са породени от политиката на компанията спрямо четеца с електронно мастило Kindle, който се продава за безпрецедентно малко пари и разчита основно на приходи от услуги, които се плащат впоследствие от собствениците. Тази тактика се доказа като много успешна и изключително доходоносна.

iPad традиционно се продава на цена, която предвижда доста висок процент на чиста печалба, но това вероятно ще се промени и навлизането на Amazon ще предизвика големи раздвижвания в пазара на таблети, който в момента е практически монополизиран от Apple.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за