Таблетът RIM Playbook ще може да работи с приложения за Android

0
37

Компанията Research In Motion продължава работата по анонсирания по-рано собствен интернет таблет, като планира да реализира в него поддръжка на софтуер, създаден за работа в среда на операционната система Google Android. Първоначално на таблета RIM PlayBook ще бъде инсталирана операционната система QNX, която е несъвместима с Android.

Въпреки това, RIM планира да въведе технология, която ще даде на потребителите на таблета достъп до близо 130 000 заявления за Android. Засега нито Google, нито RIM потвърждават или коментират тези планове.

Bloomberg съобщава, че първоначално от RIM са планирали да възложат на външна фирма създаването на софтуерен емулатор, но по-късно е било решено да го създадат със собствени сили. Има вероятност след като се появи планшетът специалният софтуер все още да не бъде достъпно и таблетът да се продава „както е“, но не по-късно от втората половина на лятото емулаторът за Android трябва да се появи за устройството, като на всички собственици на Playbook ще бъде дадена възможност да го свалят допълнително.

Известно е, че при създаването на емулатора RIM използва собствени технологии, въпреки че първоначалните планове са били за това да бъде използвана системата Google Dalvik. След патентни спорове между Google и Oracle обаче тези планове са били изоставени.

Очаква се таблетът на RIM да се появи на пазара през април тази година.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари