Таблица показва как състоянието на Джеф Безос набъбна с $72 милиарда през 2020 по време на пандемията

0
976

През 2020 година определено богатите станаха по-богати.

Това включва и най-богатия човек в света, изпълнителният директор на Amazon Джеф Безос. Към понеделник тази седмица, неговото богатство е нараснало с $72.7 милиарда или 63.3% през годината. Това сочи индексът на милиардерите, който Bloomberg поддържа.

Ето една таблица, която ни дава перспектива за движението на милиардите на Безос

Безос започна годината като най-богатия човек на планета. Той приключи 2019 година разполагайки с $116 милиарда. Вече има 188.7 милиарда долара.

От Business Insider са правили засичане на богатството му, според гореспоменатия индекс, на всяко 1-во и 15-то число от месеца – до 1 декември. Това позволява да разгледаме информацията, без да се влияем от краткотрайни сривове и скокове. По принцип е нормално той и други милиардери да печелят или губят милиарди в доста кратки периоди.

От Bloomberg правят и някои интересни сравнения с богатството на Джеф Безос, които да ни помогнат да добием по-добра представа колко представлява то всъщност

  • Богатството му е 2.7 милиона пъти по-голямо от средния доход на щатските домакинства
  • То е равно на почти 8% от всички продажби на жилища в САЩ
  • Парите, които е изкарал само тази година, са повече от годишния брутен вътрешен продукт на страни като Коста Рика и Литва

Основният двигател на растежа за Безос през 2020 година е цената на акциите на Amazon. Компанията много добре пое чудовищния ръст в онлайн пазаруването. От Business Insider отбелязват, че той се е върнал на терен по време на пандемията, предприемайки по-директен подход, за да е сигурен, че компанията ще лавира максимално добре срещу COVID-19 предизвикателствата.

Дали това се е получило е друг въпрос

Критиците обвиниха Безос, че не възнаграждава адекватно хора, които работят на първа линия. В медии се появиха данни, че над 4000 от складовите работници на Amazon разчитат на помощи за храна, въпреки растящото богатство на Безос.

Стигна се и до стачка на складови работници, дори завеждане на дело. Обвинението е, че те не са били достатъчно защитени от коронавируса. Информацията в медиите сочи, че над 19 хиляди работници са били с положителен резултат от COVID-19 тестове между 1 март и 19 септември.

2 4 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари