Специалистът по информационна безопасност на Google за пореден път разкри уязвимост в антивирусния защитник Windows Defender на корпорацията Microsoft. Софтуерният гигант реагира много бързо и веднага представи пач за проблема.

Орманди участва в екипа от програмата за безопасност Google Project Zero, в рамките на която на 9 юни тази година той намери въпросната уязвимост и без да я разкрива публично, сподели уязвимостта с Microsoft, за да могат програмистите да подготвят съответния пач. Политиката на Project Zero гласи, че цялата информация за откритите уязвимости подлежи на публикация 90 дни след като бъде съобщено на разработчиците.

Microsoft без да губи време представи обновяване за проблема, а в края на миналата седмица Тавис Орманди публикува описанието на уязвимостта. За пореден път се разбра, че енджинът на антивирусния защитник в уязвим без пясъчник.

Бъгът влияе на х86 емулатора, вграден във Windows Defender. Потребителите трябва да обновят енджина Malware Protection Engine до версия 1.1.13903.0. Проверката на версията може да стане чрез Settings > Update & security > Windows Defender, където се вижда версията на защитника.

В операционната система Windows 10 обновяването на Windows Defender става автоматично.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари