Тази година все повече автомобили ще си комуникират с устройства с Android

0
8

Иновацията при мобилните устройства се движи поне няколко пъти по-бързо от тази при автомобилите. Тази година, обаче, в автомобилната индустрия ще бъде направена важна стъпка напред към по-голяма интеграция между колите и интелигентните мобилни джаджи с Android, които ползват собствениците им. Двигател на този преход ще бъде наскоро сформираният Отворен автомобилен алианс.

В алианса в момента членуват шест компании – Google, GM, Audi, Honda, Hyundai и NVIDIA. Разбира се, всяка компания, която също реши да се включи, е поканена да го направи.

Целта на алианса е да се превърне в автомобилния еквивалент на Отворения алианс за мобилни устройства. От организацията се зарекоха да превърнат 2014-та в годината на „свързаната и интелигентна кола“. Според членуващите компании, за да стане това, трябва да се осигури безпроблемна връзка между мобилните устройства с Android и автомобилите. Комуникацията между джаджите и колите ще има за цел не просто да забавлява и улеснява работата, но, най-вече, да осигурява безопасността на шофьора.

Единият план за осъществяване на целта е разработване на универсална платформа за автомобили, която Android да разпознава и с която да може да работи. Вторият план, който, разбира се, може да се изпълнява паралелно с първия, е самото вграждане на операционната система на Google в новите автомобили. Първите коли „с интеграция на Android“ трябва да се появят до края на годината, обещават от алианса.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за