Тази есен в Европа започват продажбите на градския електромобил Microlino с цена 12 хиляди евро

20
7290

Швейцарската компания Micro-Mobility продължава да усъвършенства своя концептуален микро електромобил Microlino, наподобяващ малолитражния автомобил BMW Isetta. Този месец започнаха тестовете на прототипа Microlino 2.0, който е значително по-добър от предишния модел.

Най-важната промяна е, че вместо рама от тръби сега се използва пълноценно купе от щампована стомана и алуминиеви компоненти, което осигурява високи надеждност и безопасност. Благодарение на тази стъпка се очаква това лято компактният електромобил Microlino 2.0 да получи съответния сертификат за продажби в Европа, а през есента електрическият автомобил да излезе на европейския пазар.

Габаритните размери на Microlino са 2430x1500x1450, а теглото е едва 513 кг (заедно с акумулаторния блок). Електромобилът може да побере двама души и полезен товар с обем 220 литра. Той е от клас L7e и е оборудван с електродвигател с мощност 11 KW и въртящ момент 100 Nm. Максималната скорост е софтуерно ограничена до 90 км/ч, като ускорението от 0 до 50 км/ч става за 5 секунди.

Предлагат се два варианта на акумулаторния блок с Lithium-Ion (NMC) батерии – стандартен с капацитет 8 KWh и опционален с капацитет 14,4 KWh. Първият осигурява пробег от 125 км, а вторият – 200 км. Зареждането става с мощност максимум 2 KW, като за зареждането до 100% са достатъчни 4 часа. Домашната електрическа мрежа може да се използва за неговото зареждане.

Microlino 2.0 е типичен градски електромобил, който може да се зарежда в гаража и след 4 часа зареждане е готов за използване и се продава при цена 12 000 евро.

5 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
20 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари