Тази есен Tesla възнамерява да представи нов компактен електромобил с цена $25 хиляди

7
1594

Tesla започва тестовете на нов неголям и достъпен хечбек, който се разработва специално за китайския регион. Уеб изданието Teslarati съобщи, че автомобилната компания на Илън Мъск вече е подготвила техническата документация на нови електромобил за китайските регулаторни органи. Първата партида от новия електрически автомобил се очаква да бъде готова в края на лятото на тази година. Според тази информация, официалният анонс на новите електромобили ще се състои през месец ноември 2021 година.

Китайските медии условно нарекоха електрическия хечбек Тesla Model 2. Електромобилът се базира на същата платформа като Model 3, като и дизайнът се очаква да бъде подобен. Цената на този електрически автомобил ще варира от $25 хиляди до $30,9 хиляди в зависимост от конфигурацията. Очакванията са той да има пробег в рамките от 350 до 450 км.

Според това изтичане на данни, Tesla Model 2 е проектирана от новия екип специалисти, който Илън Мъск събра в средата на миналата година, когато бе създаден китайския център за дизайн на Tesla. Електромобилът ще се произвежда в китайската Gigafactory в Шанхай, която сега произвежда Model 3 и Model Y, като дори няма да се наложи да се правят големи промени в поточните линии.

Представянето на евтини електромобили на пазара е логично решение за автомобилната компания Илън Мъск. Tesla в продължение на над три тримесечия удържаше първото място по продажби на електромобили в Китай, но в края на миналата година отстъпи лидерството на електрическия микромобил Wuling HongGuang Mini EV, от който бяха продадени 33 хиляди бройки. Основното преимущество на HongGuang е неговата цена – едва $4 380 на китайския пазар, но неговата мощност и пробег са твърде малки. Очевидно е, че Tesla ще трябва да намери необходимия баланс.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари