Тайвански хакер заяви, че ще изтрие от Facebook акаунта на Зукърбърг в директно предаване

4
2353
Тайванският хакер-самоук Чанг Чи-Юн заяви, че ще излезе в директен ефир и пред очите на всички ще изтрие от социалната мрежа Facebook профила на нейния основател и ръководител Марк Зукърбърг.

BusinessInsider съобщи, че паметното предаване ще започне тази неделя, на 30 септември. Хакерът не пожела да съобщи какви техники ще използва и какви са му плановете.

Чанг Чи-Юн печели от търсене на уязвимости в различните софтуерни продукти и продажбата на информация за тях. Той стана известен с това, че хакна местната автобусна компания и започна да си купува билет само за 1 тайвански долар (три американски цента).

Аз не искам да бъда хакер с прилично поведение и дори въобще не искам да бъда хакер. Просто ми е скучно и се забавлявам, като едновременно с това печеля и малко пари“ – се казва в един от последните постове на Чанг.

Много „бели хакери“ се занимават с търсене на уязвимости, а големите компании плащат немалки пари в рамките на bug bounty програмите. През 2016 година и Apple стартира собствена bug bounty програма с максимална сума $200 000.

Представителите на Facebook засега нищо не коментират относно амбициозните планове на хакера. Да напомним, че и Facebook има своя bug bounty програма.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
0 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
ime
ime

Давай Чанг Чи-Юн, стискам ти палци да успееш, че зукчо много ме дразни напоследък.

115
115

Зукърбърг има доста странна прическа. Прилича ми на Кобзон. Дали и той не е плешив?

Тахтун
Тахтун

Не разбирам защо му е да изтрива акаунта? Това ми прилича на драскането по стените в асансьора когато са пребоядисани . Някои хора не търпят нищо дето изглежда хубаво и добре, разрушителните им наклонности са в повече.

drr
drr

поредният рептил