Тайландски лекари успешно лекуват коронавируса с лекарства срещу СПИН

8
4557

Министерството на здравеопазването на Тайланд съобщи, че лекарите на тази страна са излекували втори пациент, заразен с китайския коронавирус 2019-nCoV. За тази цел са използвани комбинация от лекарства за борба с вируса на човешката имунна недостатъчност (ХИВ), който е причината за СПИН, плюс лекарство срещу обикновения грип. Лекуващият лекар съобщи на специално организирана пресконференция, че медиците очакват резултатите от тестовете, за да могат официално да съобщят какво е състоянието на втория пациент, преминал през това лечение.

Първият пациент е била 71-годишна жена с най-тежките симптоми от всички заразени 19 души в Тайланд. Нейната реакция на дадените в големи дози лекарства е била положителна. Медицинските анализи, направени 48 часа след преливането на препаратите не показаха никакви признаци за наличието на коронавируса 2019-nCoV. Жената е под лекарско наблюдение и се възстановява в болницата.

Тайванските специалисти споделиха информацията за постигнатите резултати и с други клиники, медицински експерти и изследователски центрове. Малко по-късно бе публикувана информация, че същият метод се прилага в град Ухан, Китай, който е в центъра на епидемията.

Тази информация доста точно съвпада с вчерашното съобщение на индийските учени, които откриха в генома на коронавируса 2019-nCoV четири елемента, които липсват в другите коронавируси. Но тези елементи ги има във вируса на човешката имунна недостатъчност (ХИВ), който е причината за СПИН. Намеква се за изкуствен произход на китайския коронавирус, но научната общност разкритикува това изследване.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари