fbpx
14.8 C
София

Тайланд също въвежда регулации на Binance

Най-четени

Binance Holdings Ltd. е изправена пред все по-голямо внимание от страна на регулаторните органи, като Тайланд и Каймановите острови стават най-новите държави, които вземат регулирането на транзакциите с популярната крипто платформа в свои ръце.

Комисията за ценни книжа и борси в Тайланд подаде в петък наказателна жалба срещу Binance до отдела на Кралската тайландска полиция за управление на бизнес с цифрови активи в страната без лиценз. Финансовият регулатор на Каймановите острови от своя страна заяви, че Binance не е получила каквото и да било разрешение да извършва търговски сделки и финансови операции на територията на страната.

В четвъртък паричният орган на Сингапур заяви, че ще предприеме действията, които са необходими, за да провери дали Binance в действителност има право да оперира на територията на Сингапур. В момента компанията е под обстрела на редица проверки, санкции и рестрикции на практика от правителствата по целия свят – няколко регулаторни органи в САЩ вече разследват компанията, в това число Министерството на правосъдието на страната и Комисията за търговия със стокови фючърси. Японската агенция за финансови услуги предупреди, че предлага крипто услуги без регистрация. Наскоро органът за финансов надзор на Обединеното кралство също излезе с официално становище, че Binance няма право да предлага своите финансови услуги и инструменти на територията на Острова, но регулациите там на този етап не засягат по никакъв начин фактическите операции на платформата – защото не касаят пряко дъщерното дружество, от името на което се извършва предлагането на крипто финансовите услуги.

„Ключовият момент, който трябва да се има предвид, е, че всички тези спорове и санкции се отнасят до това как крипто икономиката ще се свърже с традиционната икономика“, коментира Арън Браун, крипто инвеститор, който пише за Bloomberg Opinion.

Binance отдавна твърди, че е децентрализирано предприятие, работещо чрез множество регионални лицензи, както и че нейните дъщерни дружества спазват местните разпоредби в регионите, в които се намират.

Компанията, основана от главния изпълнителен директор Changpeng „CZ“ Zhao, заяви, че няма седалище.

Обемът на търговията, влизащ в празничния уикенд на 4 юли в Binance, е намалял с около 18% през последните 24 часа, показват данни на CoinMarketCap.com, която е собственост на Binance. Цената на Binance Coin, обвързана с борсата, спадна с около 2%, докато Bitcoin беше слабо волатилен в петък.

Binance стартира през 2017 г. и бързо се превърна в една от най-добрите криптовалутни борси в света благодарение на своите уникални предимства, като Binance Coin, и по-ниските такси. Съвсем наскоро тя се превърна и в най-популярната борса за крипто активи в света и разработи нов крипто инструмент, който се конкурира директно с Ethereum в сферата на децентрализираното финансиране.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини