fbpx
20.8 C
София

Татковци дебнат ученици в интернет

Най-четени

Калин Карабойчев
Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Татковци и майки ще следят децата къде сърфират в интернет – попадат ли в порносайтове, уреждат ли си срещи по мрежата, дават ли лични данни за себе си и семейството. Декларации с подобен текст се подписват във Варна на първите родителски срещи. Татковци и майки декларират с подпис, че са запознати с инструкциите към наредбата за контрол на децата в мрежата на министерството на просветата. Училищата трябва да информират родителите за правилата всяка година. На учителите е възложено да следят компютърните зали на елитните гимназии във Варна. Децата пък трябва да ги уведомяват, ако попаднат на порнография или насилие. Над 30 български сайта с детска порнография са закрити за година, съобщи шефът на Асоциацията „Анти детска порнография“ Златко Златев. Получени са над 40 сигнала. На сайта на организацията всеки може да съобщи за уебстраници с детска порнография. Асоциацията проверява и уведомява интернет провайдера, който сваля незаконния сайт. Мнозина от подаващите сигнали научили за асоциацията от еротични сайтове Може, защото при нас членуват 10 такива сайта, а те имат препратка към страницата ни, уточни Златев. Организации като тази могат да кандидатстват за финансиране по европейската програма „По-сигурен интернет , която цели защита на децата от вредните действия на възрастните в мрежата, посъветва експертът от транспортното министерство Соня Спасова на конференция вчера.

Източник: www.pressboard.info


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Предишна новинаКомпютри и психика
Следваща новинаGame Maker 6.0 Beta 3
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини