Появи се първата информация, как се проявява бюджетният електромобил Tesla Model 3 на Илън Мъск по време на реално ПТП при висока скорост.

Електромобилът се врязал в страничната преграда на магистралата, няколко пъти се е преобърнал и е останала паднал на покрива си. Благодарение на удароустойчивата конструкция на електромобила и въздушните възглавници, водачът се е отървал само с леки одрасквания.

По време на инцидента в автомобила се е намирала единствено съпругата на неговия собственик. На магистралата, при скорост 112 км/ч, Model 3, намиращ се в най-лявата лента се е допряла с движещият се в средната лента автомобил, след което се е отклонила към бетонната преграда на магистралата. Ударът е бил толкова силен, че се е откъснало предното ляво колело.

Отстрани всичко изглежда като ужасна катастрофа, в която водачът няма как да не загине. Но вратата се отворила по стандартния начин, без да се използва специалната система за отваряне, вградена във всички модели на Tesla.

Най-сериозната травма при произшествието е лекото изгаряне на кожата от триенето във въздушната възглавница. Оказа се, че Model 3 има още една въздушна възглавница под волана, предпазваща краката на водача. Досега това не бе известно.

Илън Мъск нееднократно е казвал, че Model 3 покрива най-високите стандарти на американската администрация за безопасно движение по магистралите. Сега реалното ПТП, водачът и показанията на очевидците потвърдиха този факт.

13
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
8 Коментари
5 Отговори на коментарите
10 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
12 Автори на коментарите
123ПенчоТики ТакиИвоУмерен Ретроград Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Пламен
Пламен

Отстрани всичко изглежда като ужасна катастрофа, в която водачът няма как да не загине.
Аз не виждам чак толкова сериозни деформации по-колата, че да си правя такъв извод. Това не е челен удар в друг автомобил! Предния капак е почти без деформации, тавана не се е смачкал, вратите са незасегнати. Най-голямото поражение е откъсната предна лява гума, което не е нещо не виждано.
Интересното ще е при челен удар на две такива какво става, както и на такава срещу друг модел/производител от същия ценови клас.

Корчо
Корчо

Тежка катастрофа.. пък шофьора се оттървал с леки драскотини. Да ти *** и заглавието с******к.

mathur
mathur

БОКЛУЦИ….

Пенчо
Пенчо

Плащай за бензин и за сервиз и си трай бе балък.

OZZY
OZZY

Сега за всяка катастрофирала Тесла ли ще пишете?

Anonimous
Anonimous

Ако в цялата статия са достоверни числата. Бих попитал „Тесла“, не Мъск, защо при скорост 112 km/h колата е в най-лявата лента ????

Точно от там трябва да започне разследването. Още повече, че прави контакт с автомобил в дясното платно!

Къде точно е грешката тук. И да!!! Добре че при описаната ситуация няма загинали !!!

RIOTT
RIOTT

Защо не питаш шофьора?

Умерен Ретроград
Умерен Ретроград

Защото максималната скорост е 70 мили в час.
Всички карат точно с тази скорост, най-често на крузконтрол.
Най-лявата лента не е запазена за селски пръчове видели се у пари и мощни коли, присветкващи с фарове и превишаващи двукратно максималната скорост. И там жулят за спийдинг независимо за колко яка мутра се смята драйвера.

Пепо
Пепо

Нака оплюването на Тесла и Илън Мъск започне сега!

Иво
Иво

Искам статии за всички катастрофи и на Форд фокус, Шкода Фабия, Рено Меган и т.н.

Тики Таки
Тики Таки

Ей ще си скъсат гъзовете само и само да ни наложат тези таркясници на батерии

Пенчо
Пенчо

Никой нищо не ти налага, плащай и си трай като ти е добре на сегашния тараляшник. И по малко пиши да не забравиш да го обслужиш в скъп сервиз и да заредиш на бензиностанция че и ние трябва да живеем от идиоти като тебе.

123
123

Електромобилите не са тракалясници, защото няма нищо в двигателя което да тракалясва както в бензиновите и дизеловите. Селтак, ясно ?! 😀